avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... anulare autorizatie constructie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

anulare autorizatie constructie

Reclamantul introduce actiune in contencios pt anularea unei autorizatii de constructie la 9 luni de la emiterea ei de catre primarie.Procesul dureaza mai mult de 2 ani (timp in care autorizatia expira).Este posibil ca aceasta autorizatie sa fie anulata???Cererea reclamantului nu a ramas fara obiect ???!!!!!Instanta poate anula un act care este nul de drept??
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 23:28, 14 Aprilie 2010
Cam putine informatii.
Oricum expirarea perioadei autorizatiei nu inseamna nulitatea ei. Acea durata prevazuta in autorizatie inseamna durata in care urmeaza a fi edificata constructia care a fost autorizata. Daca constructia a fost terminata in termen, dupa receptie aceasta reprezinta actul de proprietate asupra constructiei.
In cazul in care in timpul litigiului a fost sistata constructia, aceasta este neterminata si valabilitatea autorizatiei a expirat, atunci titularul autorizatiei nu mai poate continua in baza acelei autorizatii expirate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O autorizatie de construire emisa de primar dupa terminarea constructiei ... snipe1975 snipe1975 O autorizatie de construire emisa de primar dupa terminarea constructiei dar inainte sa expire perioada de prescriere a faptei (construire fara autorizatie), ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa autorizatie constructie expirata ile@n@ ile@n@ Buna ziua Va rog sa-mi spuneti ce variante am sa cumpar o casa neintabulata ,cu autorizatie de constructie expirata .Exista vreo varianta legala,ca sa o pot ... (vezi toată discuția)
Am facut adresa catre primarie. care sunt pasii pentru a o da in judecata? ARES99 ARES99 Se implinesc 30 de zile de cand am depus o adresa la Primaria de Sector, in atentia Dlui Primar, aducandu-i la cunostinta o neregula facuta de o angajata a ... (vezi toată discuția)