avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce o sa imi apara in cazier?voi putea intra la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce o sa imi apara in cazier?voi putea intra la pompieri?

in urma cu doua sptamani am furat dintrun magazin impreuna cu un prieten cate doua perechi de sosete. ne-au vazut pe camerele de supraveghere, au chemat politia, am dat declaratii si am platit bunurile sustrase. ni s-a spus ca ni se va intocmi dosar penal pentru furt calificat. vreau sa merg la scoala de ofiteri la pompieri si una dintre conditii este 'să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de
judecată pentru săvârşirea de infracţiuni'. mie ce o sa imi apara in cazier? o sa pot intra la aceasta scoala?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 03:20, 15 Aprilie 2010
in aceeasi situatie sunt si eu ca si dvs.la fel am furat si eu dintr-un magazin ....si eu vreau sa intru in invatamant si mi-e firca de consecinte....
desi va face dosar, mai mult ca sigur ca nu va da decat amenda administrativa avand in vedere ca prejudiciul a fost integral recuperat.. dar daca stiti ca aveti nevoie de cazier curat, de ce va hazardati la asa ceva?
Din nefericire,pentru amandoi ,trebuia sa va ganditi la aceasta inainte de comiterea faptelor.
@"ionica00"
La dvs.situatia este deosebita pentru ca ca si atunci cand se aplica o amenda administrativa,chiar daca aceasta nu se va insera in cazierul judiciar,aceasta va apare in fisa dvs.operativa,pe care o vor solicita organele abilitate ale MAI,iar in aceasta situatie prezentarea la examen pentru urmarea unor cursuri si apoi incadrarea intr-una din structurile acestui minister nu este admisa.
Deci, cererea de prezentare la examen,va va fi respinsa.

@"belle30"-dvs.vi s-a dat raspunsul la topicul pe care l-ati initiat,nu mai trebuia sa reveniti cu aceiasi intrebare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt geo1510 geo1510 Buna ziua. Am nevoie de cateva raspunsuri si sfaturi in legatura cu ce mi s-a intamplat. Ieri am fost prins furand dintr-un magazin, a fost chemata paza si ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa ContSters146145 ContSters146145 Anul trecut am fost scos de sub urmarirea penala pentru infractiunea de ameninatare si mi s-a aplicat o amenda administrativa de 300 lei. Vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativa se inscrie in certificatul de cazier judiciar? thegoodguy20 thegoodguy20 Acuma 2 ani am furat dintrun magazin. Am fost prins....am fost dus la politie mi sa luat amprentele mi sa facut poza.....dupa o luna am fost chemat la ... (vezi toată discuția)