avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu urmatoare problema. Bunica mea a facut un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager, sau pur si simplu contract de vanzare cumparare ( nu stiu exact din care fel este) , cu unchiul meu. Intrebarea mea este la intocmirea acelui contract la notar nu trebuia sa fie prezent si tatal sau macar sa i se aduca la cunostinta? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:49, 14 Aprilie 2010
Raspunsul este NU! Bunica dvs poate sa vanda oricui , insa , dupa decesul sau , tatal dvs , in calitate de mostenitor rezervatar , va putea solicita anularea contractului de vanzare cumparare motivand ca este o donatie deghizata care ii afecteaza dreptul la rezerva succesorala!Asta fiindca bunica a vandut celuilalt mostenitor rezervatar si nu unei terte persoane!(in cazul vanzarii catre un tert tatal dvs nu mai avea ce sa faca)
B-)
Ultima modificare: Miercuri, 14 Aprilie 2010
MIHAI GRIGORE, Avocat
In timpul vietii fiecare persoana dispune de bunurile sale asa cum doreste, nu trebuie sa ceara acordul copiilor.
Situatia sta altfel daca imobilul a fost bun comun al bunicilor, bunicul nu mai e in viata si nu s-a dezbatut mostenirea dupa acesta sau, daca s-a dezbatut, tatal d-voastra avea o parte din mostenire. In aceste cazuri, bunica nu putea vinde singura.
Pentru ca nu ati dat detalii, nu pot decat sa presupun unele situatii :(
Bunicul meu a decedat in urma cu aproximativ 10 ani. S-a facut succesiunea dupa partea lui tatalui meu revenindu-i 3/8, unchiului meu 3/8 iar bunicii mele revenindu-i 2/8. Dat fiind faptul ca tatal meu este bolnav fiind paralizat , unchiul meu a tot inebunit-o pe bunica sa treaca totul pe el, bagandu-i in cap ca tatal meu nu are cum sa o intretina pentru ca este bolnav. Bunica mea a facut contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu unchiul meu , noi nestiind nimic pana dupa ce au trecut mai multe luni de la incheierea contractului la notar. Intre timp si unchiul meu a decedat iar verii mei fiind plecati unul in alt oras iar celalalt in alta tara impreuna cu matusa mea veneau doar o data la 3 luni sa vada ce face batrana, deci nu pot sa spun ca au avut grija de ea , noi mergand la ea aproape saptamanal. De aproximativ o luna jumate a murit si bunica. Acum se mai poate face ceva referitor la avere avand in vedere faptul ca vecinii pot fi martori ca bunica se plangea ca ii pare rau ca a trecut toata averea numai pe un copil, si daca da de unde sa incepem?
la acest topic sa mai raspuns.. de ce reluati subiectul? nu v-au multumit raspunsurile anterioare? sau ne incercati vigilenta?
Bravo Petre! Esti foarte vigilent!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se mai pot sa fac? dan755 dan755 Bunicul meu a decedat in urma cu aproximativ 5 ani. S-a facut succesiunea dupa partea lui tatalui meu revenindu-i 3/8, unchiului meu 3/8 iar bunicii mele ... (vezi toată discuția)
Mostenire mel 75 mel 75 buna ziua!tatal meu a murit acum cateva luni.eu sunt fiica lui el fiind divortat de mama mea, iar inainte de decesul lui a murit si copilul lui dintr-o alta ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune Iuliaraisa Iuliaraisa Buna ziua, Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei probleme, bunicul meu a decedat acum 5 ani, ramanand in viata decat bunica mea, ... (vezi toată discuția)