Bunicul meu a decedat in urma cu aproximativ 5 ani. S-a facut succesiunea dupa partea lui tatalui meu revenindu-i 3/8, unchiului meu 3/8 iar bunicii mele revenindu-i 2/8. Dat fiind faptul ca tatal meu este bolnav fiind paralizat , unchiul meu a tot inebunit-o pe bunica sa treaca totul pe el, bagandu-i in cap ca tatal meu nu are cum sa o intretina pentru ca este bolnav. Bunica mea a facut contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager cu unchiul meu , noi nestiind nimic pana dupa ce au trecut mai multe luni de la incheierea contractului la notar. Intre timp si unchiul meu a decedat iar verii mei fiind plecati unul in alt oras iar celalalt in alta tara impreuna cu matusa mea veneau doar o data la 3 luni sa vada ce face batrana, deci nu pot sa spun ca au avut grija de ea , noi mergand la ea aproape saptamanal. De aproximativ o luna jumate a murit si bunica. Acum se mai poate face ceva referitor la avere avand in vedere faptul ca vecinii pot fi martori ca bunica se plangea ca ii pare rau ca a trecut toata averea numai pe un copil, si daca da de unde sa incepem?
in primul rand duceti-va cu acel contract incheiat de bunica cu unchiul la un avocat si consultati-l contra cost cu privire la problema..numai cine vede contractul isi poate da seama ce se mai poate face.. daca e contract de intretinere poate fi anulat de bunica in instanta pentru neindeplinirea obligatiei..mai sunt si alte variante de actiune dar momentan speculam fara a vedea actele