avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Pot chema in judecata pe cineva care imi reproduce, ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Pot chema in judecata pe cineva care imi reproduce, fara drept, melodia inregistrata?

Ma intereseaza sa aflu urmatoarele:
1. Daca am o melodie inregistrata in R.Moldova cu drepturi de autor, pot sa dau in judecata pe cineva din Romania care mi'o reproduce
2. Ce suma de bani pot sa castig in urma procesului?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: YoN_3L , utilizator 20:31, 18 Aprilie 2010
Va trebui sa inregistrati drepturile de autor si in Romania.
Conventia de la Berna care guverneaza legile locale de drepturi de autor spune clar ca un copyright se naste odata cu opera originala si nu este nevoie de inregistrarea dreptului de autor. Daca puteti face dovadaca dv sunteti autorul melodiei, nu conteaza in ce tara este preluata, daca este fara acordul dv aveti castig de cauza in orice instanta. Ca sume de bani ... depinde de prejudiciu. Puteti cere bani pentru prejudiciu material, social si moral. Dar se vor efectua expertize si dureaza. Succes!
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copyright youtube VilcaPetreMadalin VilcaPetreMadalin stazi, pe la ora 15:30 am dat un raport de copyright un autor mi-a incalcat dreptul de autor pe yotube.Dar stau sa ma gandesc am facut bine ce am facut, imi ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor alex1alex alex1alex As dori sa stiu daca dau un copyright ( drept de autor) la o prezentare power point si ca fundal muzical am folosit mai multe opere ale unor artisti, lezez ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea unui program de calculator la orda este opozabilã în orice stat membru ue? sandro sandro Doresc sa inregistrez la ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor) un program de calculator, pe care insa il voi vinde in mai multe tari ale Uniunii ... (vezi toată discuția)