Avem o societate care intentioneaza sa achizitioneze un imobil(cladire+teren) de la o alta societate. Nu cunosc exact situatia financiara a societatii care vinde, dar as vrea sa va intreb ce riscuri avem, in situatia in care dupa ce societatea noastra achizitioneaza imobilul despre care fac referire mai sus, in eventualitatea in care s.c. care vinde intra in insolventa sau faliment la o anumita perioada dupa vanzarea bunului?
In alte state din vest stiu ca exista un termen in care actul poate fi atacat anulat si bunul sa ajunga la masa credala, astfel ca , cumparatorul desi de buna credinta, poate ramane fara bun si cu banii dati…
Daca exista si in legislatia noastra vreun termen de felul acesta , in care actul de vanzare cumparare poate sa fie anulat , v-as intreba si care este momentul de cand incepe sa se calculeaza acest termen?
Multuemsc pt un raspuns.
uita-te la art. 79 - 85 din legea insolventei nr. 85/2006 ca sa te lamuresti cu privire la conditiile actiunii in anulare formulata in cadrul procedurii insolventei.
in plus, in functie de valoarea bunului care se vinde, conform legii 31/1990, este nevoie sau nu de hotarare AGA; verifica si acolo.
daca mai ai intrebari dupa ce citesti, mai discutam.
Imobil
pishtaru
dak un cetatean italian detine o societate in romania,si pe numele societatii are un apartament,si decide sa`l vanda sotiei......acest imobil mai apartine ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare
nicugh
se poate vinde un apartament al unei societati unei terte persoane,de catre un asociat al societatii respective,fie el si majoritar,fara procura notariala.Daca ... (vezi toată discuția)