Am si eu o problema cu un teren cumparat acum cativa ani.
Terenul are 2000 mp inscrisi in CF, din care momentan am 1821 mp, vecinul a cumparat 1900 mp (in CF) avand momentan 2200 mp.
Am deschis un proces, vine domnu' expert judiciar, face masuratorile, constata ca eu am mai putin, ca vecinul are mai mult, ca nimic nu corespunde cu cele inscrise in CF, iar in lucrarea sa propune modificarea suprafetelor in CF conform masuratorilor actuale.
Judecatorul a respins actiunea, nu a acceptat cererea noastra pentru o alta expertiza sau contraexpertiza, si asta la trei ani dupa ce am deschis-o si am fost luna de luna la procese, am cheltuit bani pe expertize si avocati.
Ce pot face pentru ca sa recuperez suprafata de teren lipsa...?
Care ar fi pasii de urmat?
Folosirea expertizei din dosarul privitor la granituire depinde de multi factori care tin de vechimea dosarului de granituire, de aprecierea judecatorului si de argumentatia avocatului. Practic s-ar putea cere acvirarea ( atasarea la dosarul nou) dosarului de granituire la dosarul cu obiect revendicare . Depinde foarte mult si de modul in care a fost realizata expertiza si care au fost obiectivele si concluziile ei.
Va sfatuiesc sa va luati un avocat cu recomandari care, dupa ce va studia dosarul va hotara ce este de facut . Succes!
Dosaul are 3 ani vechime din care 1 an intreg a durat doar expertiza (neprezentarea expertului la fata locului, nedepunerea repetata a lucrarii la termen, lipsa raspunsului la intrebarile suplimentare solicitate de judecator etc). Expertiza este asa cum este: masuratorile corespund cu realitatea. Chiar expertul in lucrarea sa scrie ca eu am intr-adevar mai putin, iar vecinul are mai mult, si totusi in concluziile sale propune modificarea in CF a suprafetelor - nu este batator la ochi?
Iar partea mai tare este ca vecinul intabuleaza terenul cu frontul de 10.5 m, iar peste doua saptamani depune autorizatie pentru casa cu latimea casei de 12 m si frontul de 15m.
Si mie mi se respinge actiunea...
Vi s-a respins actiunea pentru ca nu ati abordat-o bine din punct de vedere juridic. Nu puteati cere granituirea inainte de a face actiunea in revendicare imobiliara care este o actiune in realizarea dreptului . Puteati sa solicitati prin al doilea capat de cerere si granituirea insa capatul principal de cerere trebuia sa fie revendicarea imobiliara. Daca este sau nu batator la ochi prefer sa nu ma pronunt .