avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare suspendare CIM

Buna ziua. Am un salariat care trebuie sa se intoarca din CIC. dar in acelasi timp i se modifica si functia si salariul. Am o nedumerire. Trebuie sa-i fac decizie de revenire din CIC. e corect sa-i trec in acea decizie si - Schimbat functia si - Majorat salariul, sau trebuie sa-i fac,separat Act Aditional de modificare functie si salariu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 15 Aprilie 2010
Mai intai va trebui sa emiteti decizia de incetare a suspendarii contractului de munca
cu o anume data,desigur fc. de incadrare si salariul vor fi aceleasi ca inaintea suspendarii cim.
Ulterior veti intocmi un act aditional la contract,pt. modificarea clauzelor privind fc. de incadrare si salariul.Atentie cu schimbarea fc.sa aiba o motivatie legala!
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
ContSters136493, utilizator
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Prin urmare, nu se poate modifica functia decat cu una echivalenta postului ocupat inainte de intrarea in CIC.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in cm maiamaria maiamaria Buna ziua. as dori sa stiu, avnad un salariat care se intoarce din CIC, in carnetul de munca ii scriu: \"revine in activitate\" ? este de ajuns? si,fiindca i ... (vezi toată discuția)
Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil marif marif La intoarcerea din CIC postul a fost desfintat, dar s-a facut o alta propunere. Postul propus este sub cel avut initial, deci si salariul de incadrare este ... (vezi toată discuția)
Revenire concediu crestere copil dupa 1 an zgabercea zgabercea As dori sa stiu pentru mamele care revin din CIC daca angjatorul este obligat sa ii asigure locul de munca si functia, dau daca are dreptul de a-i schimba ... (vezi toată discuția)