avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INSCRIERE IN CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INSCRIERE IN CM

Buna ziua. as dori sa stiu, avnad un salariat care se intoarce din CIC, in carnetul de munca ii scriu: "revine in activitate" ? este de ajuns?
si,fiindca i s-a marit si salariul, cu aceasi data ii scriu sub "revine in activitate"
"majorat salariul"? Dar pt incetarea suspendarii i s-a facut decizie, iar pt majorare salariu, Act Aditional. In coloana 7 din Carnet, ce act ii trec?
Cel mai recent răspuns: andrei-alexandru , utilizator 18:05, 28 Aprilie 2010
Pentru reinceperea activitatii trebuie sa faceti decizie de incetare a suspendarii CIM. Veti trece decizia cu nr de inregistrare si data in coloana aferenta actelor doveditoare
Apoi, ptr majorarea de salariu ii veti face act aditional pe care il veti inscrie, de asemenea, in coloana cu acte doveditoare.
Deci, veti avea 2 inregistrari in carnet.
exact asta am facut. multumesc mult. numai ca nedumerirea mea ar fi faptul ca nu am vazut in alte carnetele de munca se se faca 2 modificari cu aceasi data (si prin acte dferite - decizie si act aditional)
de ce spuneti ca se trec doua documente in aceeasi zi? Stiam ca la revenire din CIC,mamicile sunt incadrate cu acelasi salariu pe care l-a avut la plecarea in CIC iar pt. a li se majora salariul,trebuie sa dea o testare,dupa nu stiu cat timp.
andrei-alexandru a scris:

de ce spuneti ca se trec doua documente in aceeasi zi? Stiam ca la revenire din CIC,mamicile sunt incadrate cu acelasi salariu pe care l-a avut la plecarea in CIC iar pt. a li se majora salariul,trebuie sa dea o testare,dupa nu stiu cat timp.


Nu este adevarat ... la revenirea din CIC (valabil pentru sectorul privat) , salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
da,asa este. numai ca acel salariat a fost incadrat in 2008, cand a intrat in cic cu salariul minim pe economie ( de atunci - 500lei) iar la revenire nu puteam sa-l incadrez cu acest salariu,fiind sub sal.minim pe economie din acest moment. multumesc mult de tot

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare cim maiamaria maiamaria Buna ziua. Am un salariat care trebuie sa se intoarca din CIC. dar in acelasi timp i se modifica si functia si salariul. Am o nedumerire. Trebuie sa-i fac ... (vezi toată discuția)
Cic maiamaria maiamaria Buna ziua. Am urmatoarea situatie. Am avut pe cineva in CIC din 04.2008.La acea data salriul lui era de 500 lei (salariul minim de baza)Trebuie sa se intoarca ... (vezi toată discuția)
Cum scriu in carnetul de munca maiamaria maiamaria buna ziua. am o situatie de genul : am avut un salariat angajat prin contract de mandat (deci a avut CIM suspendat) pana la data de 31.03.2010. Incepand cu ... (vezi toată discuția)