avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... INSCRIERE IN CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

INSCRIERE IN CM

Buna ziua. as dori sa stiu, avnad un salariat care se intoarce din CIC, in carnetul de munca ii scriu: "revine in activitate" ? este de ajuns?
si,fiindca i s-a marit si salariul, cu aceasi data ii scriu sub "revine in activitate"
"majorat salariul"? Dar pt incetarea suspendarii i s-a facut decizie, iar pt majorare salariu, Act Aditional. In coloana 7 din Carnet, ce act ii trec?
Cel mai recent răspuns: andrei-alexandru , utilizator 18:05, 28 Aprilie 2010
Inseamna ca la revenirea din CIC a primit salariul minim/ec de acum si nu mai era necesar a i se intocmi Act aditional
orice modificare a vreunui element al CIM se face prin act aditional. nimic nu este "prezumat" sau de notorietate.
Art. 17 alin. (4) Codul muncii
Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
... Prin urmare, daca i s-a acordat salariul minim
, modificarea rezulta din lege si nu necesita incheierea unui Act aditional
dar pt sistemul bugetar,incadrarea se face la salariul pe care l-a avut atunci in 2008.Daca a avut salariu de 500,acum va avea de 705.Inteleg bine? Si daca un angajat calificat [o asistent medical ] a venit din CIC,dupa cat timp are si ea salariu ca si colegele de aceeasi treapta si cum,cu lucrare scrisa? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare cim maiamaria maiamaria Buna ziua. Am un salariat care trebuie sa se intoarca din CIC. dar in acelasi timp i se modifica si functia si salariul. Am o nedumerire. Trebuie sa-i fac ... (vezi toată discuția)
Cic maiamaria maiamaria Buna ziua. Am urmatoarea situatie. Am avut pe cineva in CIC din 04.2008.La acea data salriul lui era de 500 lei (salariul minim de baza)Trebuie sa se intoarca ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic + lichidare la zi Loredana_84 Loredana_84 O salariata doreste lichidarea la zi, cu prima zi in care revine din concediu crestere copil. Pentru revenirea din CIC am intocmit un act aditional de revenire ... (vezi toată discuția)