avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Interpretare legala art din legea 95 / 2006 legea ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Interpretare legala art din legea 95 / 2006 legea sanatatii

Buna ziua ,

Cum interpretati urmatorul articol de lege :

Art. 257

(2.1)În situaţia în care o persoană realizează venituri care sunt neimpozabile, contribuţia se calculează asupra veniturilor realizate.

Care sunt aceste venituri neimpozabile dpdv al d-voastra ?

Cele prevazute de art 48.3 din Codul fiscal ?

(3)Nu sunt considerate venituri brute:
a)aporturile în numerar sau echivalentul în lei al aporturilor în natura facute la începerea unei activitati sau în cursul desfasurarii acesteia;
b)sumele primite sub forma de credite bancare sau de împrumuturi de la persoane fizice sau juridice;
c)sumele primite ca despagubiri;
d)sumele sau bunurile primite sub forma de sponsorizari, mecenat sau donatii.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:01, 16 Aprilie 2010
art. 42 cod fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare pentru intreprindere individuala alexandrada alexandrada Bun gasit! Detin o I.I. cu obiect de activitate \'\'activitati independente\'\' si am obtinut o sponsorizare pentru editarea unei reviste. Vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Impozitare venit din subventii tomozeimihaela tomozeimihaela Buna ziua. Am o Intreprindere individuala platitoare de TVA .Am primit prin contul bancar al Intreprinderii de la APIA o subventie privind activitatea ... (vezi toată discuția)
imprumut pfa alina851 alina851 Daca eu, ca persoana fizica, suplimentez veniturile mele ca PFA (pentru a achita niste datorii pentru care nu aveam resurse financiare din PFA, dar pe care ... (vezi toată discuția)