avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi parintesti

Am in intretinere un minor de 8 ani.Tatal lui nu are nici un drept legal nici la vizita dar nici nu are obligatia de a platii pensie alimentara. Hotararea este definitiva si irevocabila. Problema mea este ca fostul sot este foarte violent in fata copilului ,are probleme mari cu alcoolul,iar cel mic este foarte speriat de el. Daca stau sa analizez situatia este marcat datorita faptului ca ii este teama de orice persoana pe care o vede sub influienta alcoolului,indiferent daca are sau nu vreo legatura cu noi.copilul este foarte timorat din cauza lui ,deja este programat la psiholog,si sper sa il pot ajuta sa scape de toate aceste temeri. Vreau sa stiu daca am vre-o posibilitate sa il decad din drepturile parintesti , tinand cont si de faptul ca nu partcipa cu nimic la cresterea lui ,decat ne face probleme ... si daca pot ce cale pot urma pentru a face acest lucru . Multumesc
.
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 17:31, 15 Aprilie 2010
1) Mai locuiti impreuna?
2) Cati ani are copilul?
3) Decaderea din drepturile parintesti se stabileste numai in urma unei anchete sociale, pentru motive temeinic justificate, ( agresiuni fizice si verbale asupra copilului, manifestari violente care sa-l tulbure psihic pe copil...).
Mai multe detalii ar fi de folos.
Pentru ca nu participa cu nimic la cresterea copilului nu constituie un motiv pentru decaderea din drepturile parintesti.Aveti posibilitatea sa il obligati la plata acesteia printr-o actiune in instanta. In ce priveste comportamentul sau violent lucrurile se schimba.Mergeti la primarie, la protectia copilului si solicitati efectuarea unei anchete sociale. Cei de acolo vor sti ce trebuie sa faceti in continuare, dar totul depinde de ei si de rezultatul acestei anchete .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea tatalui din drepturi din cauza lipsei de interes fata de copil AndreeaCristina03 AndreeaCristina03 Cum pot sa-l decad pe tatal copilului din drepturile parintesti pentru ca de cand sa nascut copilul nu a contribuit cu nimic la cresterea copilului si nici nu ... (vezi toată discuția)
Decaderea tatalui din drepturi parintesti gaby76 gaby76 Buna ziua Sunt mama unei fetite de 5 ani si doresc sa declansez procedura de decadere din drepturi parintesti a tatalui fetitei. As vrea sa stiu ce sanse ... (vezi toată discuția)
Decadere drepturi parintesti codreamaria codreamaria daca tatal este consumator inrait de bauturi alcolice si este agresiv fata de copii nu are de munca si nu viziteaza copiii nu contribuie cu nimic pentru ... (vezi toată discuția)