avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare somaj si angajare Part time
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare somaj si angajare Part time

Buna ziua,

-Sunt in somaj si doresc sa ma angajez part time, cu contract de munca pe perioada determinata, ce trebuie sa duc la A.J.O.F.M pentru ca ajutorul de somaj sa fie intrerupt pe aceasta perioada?
-Se va recalcula ajutorul de somaj in functie de noile venituri din aceasta perioada sau ramane la vechea valoare, inainte de angajare (part time)?
- Daca voi iesi la pensie partial anticipat pot sa continui sa muncesc cu carte de munca, part time ( in sectorul privat) ?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 19:26, 15 Aprilie 2010
1. Acceptul angajatorului dat pe repartitia de la agentie
2. Nu se va recalcula
3. Pensionarul anticipat nu poate fi angajat.
Multumesc pentru raspuns! Inteleg ca daca iesi la pensie pentru invaliditate de munca gr.III. ai dreptul sa muncesti, si daca iesi partial anticipat ( dupa noua lege a pensiei, cu o penalizare de 45%) nu??!=D>
O zi buna!
Ati inteles bine. Mai trebuie sa intelegeti ca pensionarul pentru invaliditate are capacitatea de munca diminuata si de aceia s-a pensionat, pe cand pensionarul anticipat a dorit el sa iasa din campul muncii mai devreme desi este apt de munca.
Daca va angajati veti renunta la pensia anticipata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca pensionar Enya2011 Enya2011 Va rog frumos, temei legal, sau articol din Codul muncii, daca un pensionar, pensie partial anticipata, fara penalizare (intruneste toate conditiile de iesire ... (vezi toată discuția)
Pensionare medicala nesica nesica Buna ziua, As dori sa primesc o consultatie referitor la urmatoarea situatie: Am 58 de ani si un stagiu de cotizare de 37 de ani.In luna decembrie am primit ... (vezi toată discuția)
Pensie militara de invaliditate sau pensie anticipata partial tester tester Din decembrie 2011 sunt pensionar militar de invaliditate gr.III cu un stagiu de cotizare realizat de 22 ani si 7 luni. La data pensionarii aveam o varsta de ... (vezi toată discuția)