avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu pe CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu pe CM

cum facem sa ne convingem patronii sa ne treaca salariu real pe carte de munca ? refuzam sa fim angajatul lor?
cred ca aceasta problema va fi rezolvata daca se va impune un salariu minim al angajatului ,pt meseriile din nomenclator
cum exista grila pt imobile, ar fi bine sa existe si in domeniul asta
pe de alta parte, daca taxele ar fi mai mici, ar trece mai mult (poate)
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 20:50, 15 Aprilie 2010
Dar exista un salariu minim ptr grupele din COR! Este cuprins intre 630 lei si 1200 lei ptr functii superioare. Da, se poate daca ar fi taxele mai mici atunci nu ne-am mai gandi cum sa facem sa " inselam " statul!
refuzam sa fim angajatul lor?

La solidaritatea care ne caracterizeaza nu cred ca este o solutie.

daca taxele ar fi mai mici

Asta ar fi sigur o solutie.
Poate o solutie ar fi sa va angajati la companii solvabile si pe profict care isi permit sa plateasca cca.60% taxe angajat-angajator....si , mai ales sa fiti cat mai de neinlocuit...din experienta , va spun ca nu atat lipsa de pregatire e problema angajatilor cat profilul moral...lisa de incredere, motivarea...da, da, am avut ocazia sa vad cum se comporta ngajtai pe salarii foarte mari...si am fost extem de dezamagita...
m-am uitat in clasificare, dar nu le gasesc salariile minime. poate imi dati un link.
ma gandeam la tinichigii auto ( tot ii are in vedere sefu'), in realitate au intre 2500 si 5000. pe cartea de munca 7oo.
Ma scuzati, vorbeam despre salarii minime pe economie pe COR. Dar daca un tinichigiu auto este platit cu atat at mi-am gresit vocatia.....! Si de unde se scoate diferenta de salariu asa de mare intre cel de pe carte si cel real? Sau are doar un angajat si atunci isi mai permite?

Doar daca va faceti un alt contract de munca partial la alta societate.
Dar sunteti aproape de varsta pensionarii? De ce sa cotizati atat la stat, cand nu vedeti ce se inatampla? Mai aveti incredere in guverne, legi? Mai bine va faceti o pensie privata!

Pensie privata! Asta este sfatul meu.... Nu vedeti ca banii pe care noi angajatorii ii viram la bugetul statului ajung prin buzunarele si conturile cui nu trebuie!
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2010
BIANCA IRINA, utilizator

Alte discuții în legătură

Somatie executare silita s.stefan s.stefan Buna ziua, Urmare a unui credit bancar neachitat, acum aproximativ un an, am fost executat silit prin oprirea lunara din salariu a unei anumite sume, bani ce ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala, pfa sau srl ? anitsirc anitsirc [i]Buna ziua! Apreciez raspunsurile primite in acest forum, sunt oferite de oameni competenti. Orice raspuns imi veti oferi va fi binevenit si ma va ajuta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara! am si eu o problema, o prietena s-a decis sa imi faca un bb. , eu inca sunt student si nu am un venit (decat la negru), daca se dovedeste ca este al meu prin ... (vezi toată discuția)