avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Calcul indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Calcul indemnizatie crestere copil

Buna seara,

As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia pentru cresterea copilului pana la 2 ani, mentionez ca media aritmetica a ultimelor 12 luni lucrate este 2116. Se aplica 85% la acesta suma sau este alt mod de calcul. Nu am primit inca nici o instiintare de la primarie in acest sens si voiam sa stiu cam de ce suma voi bebeficia.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: carina.ionescu , utilizator 09:57, 22 Aprilie 2010
HOTÃRÂRE nr. 1.025 din 9 august 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, prevede la artT. 19^1, ..., (2) Baza de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului stabilită potrivit alin. (1), se determină ca sumă totală a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterior datei naşterii copilului şi împărţită la 12.
(3) Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului se calculează prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).
(4) Pentru luna în care s-a născut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioară celei în care s-a născut copilul.
G David a scris:

HOTÃRÂRE nr. 1.025 din 9 august 2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, prevede la artT. 19^1, ..., (2) Baza de calcul a indemnizaţiei pentru creşterea copilului stabilită potrivit alin. (1), se determină ca sumă totală a veniturilor realizate în ultimele 12 luni anterior datei naşterii copilului şi împărţită la 12.
(3) Cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului se calculează prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).
(4) Pentru luna în care s-a născut copilul se ia în calcul venitul realizat în luna anterioară celei în care s-a născut copilul.

#-o

Insa trebuie mentionat ca desi in lege apare "85% din veniturile profesionale impozabile", in anexa, adeverinta prevede venitul net.
Acest aspect este foarte important de lamurit.:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere copil sweetlacry sweetlacry buna ziua. am si eu o intrebare concediu de crestere a copilului se calculeaza din momentul in care nasti pe 12 luni in urma sau de cand ramai insarcinata? si ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Buna ziua.Ma numesc Mihaela si am cateva nelamuriri.1. Ajutorul pentru nastere, care nu este impozabil, conform Codului Fiscal, se ia in calcul la acordarea ... (vezi toată discuția)
Luni luate in calcul corect ptr indemnizatie mirelastc mirelastc Am nascut prematur pe 26.12.2008(DPN 25.01.2009). Am intrat in concediu de maternitate pe 18.12.2008. Pe 15.12.2008 mi s-au virat si salariul si cel de-al ... (vezi toată discuția)