avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... spatii verzi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

spatii verzi

Buna seara!
Ma intereseaza daca legea legata interzicerea construirii pe spatiile verzi este inca in vigoarae sau a suferit modificari.Mai concret, un teren intravilan aflat in proprietatea statului roman poate fi concesionat sau vandut in vederea extinderii unei constructii deja existente sau poate fi concesionat sau vandut in vederea amenajarii unei alei de acces?
va multumesc,
Bianca f
Cel mai recent răspuns: dny Daniel , utilizator 23:21, 17 Aprilie 2010
Bunurile aflate in domeniul public sunt inalienabile,insesizabile si imprescriptibile extinctiv adica nu pot fi instrainate ele pot fi date numai in administrare,concesionate sau inchiriate;nu pot fi supuse executarii silite;nu pot fi dobandite de catre alte persoane prin uzucapine,buna-credinta sau alte moduri. Verifica legea 213/1998 privind proprietatea publica si regimul acesteia !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regim juridic al terenului miki_M miki_M Cand intrebi despre regimul juridic al unui teren , ti se comunica si proprietarul ??? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Asociatiune in participatiune igna_florin igna_florin [b]Intrebarea mea este daca este posibil sa se realizeze un contract de asociatiune in participatiune intre o s.c., in calitate de asociat prim, si consiliul ... (vezi toată discuția)
Bunul public al statului ioanandrei ioanandrei va rog sa ma lamuriti in urmatorul subiect: prin HOTARIRE JUDECATOREASCA se poate dispune vinzarea catre o persoana fizica a unui BUN IMOBIL AFLAT IN DOMENIUL ... (vezi toată discuția)