avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare

In dictionarul de drept penal al unui site tot de domeniu juridic (euroav...ro) gasesc urmatoarea definite :
"Infractiune constand in fapta ... Daca delapidarea a avut consecinte deosebit de grave, se poate aplica chiar pedeapsa cu moartea si confiscarea totala a averii. ... eu stiam ca se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani, si cum bine stim art. 22 alin.3 din constitutie condamna pedeapsa cu moartea, dar totusi poate cei de la euroav au CP din 'nainte de 89.
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
Paul-Cristian Blazi, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Paul-Cristian Blazi , Consilier juridic 06:41, 18 Aprilie 2010
legally a scris:

Personal , n u va inteleg nedumerirea..sunteti consilier juridic totusi. Ar trebui sa luati cele mentionate pe acel site ca pe o gluma sau, sa tineti cont de faptul ca au postat niste prevederi ce erau in vigoare inainte de 1989, lucru ce nu le face cinste deloc , daca se pretinde a fi un site cu teme juridice. :rtfm:

Ce faceam daca pe acel site se consemna ca pedeapsa pentru delapidare este lapidarea sau executia prin ghilotinare ?

Ne conformam prevederilor care ni se aduc la cunostinta =D>
Practic vorbind este vorba de o gresala minora pentru ca singura consecinta este inducerea in eroare, si nu se specifica faptul ca articolul respectiv apartine unui cod ce era in vigoare inainte de 1989 in timpul regimului comunist.
Mai grav este ca alte erori din acelasi CP sau alte acte normative ar putea fii gasite pe acel site dar cu diferente neremarcabile literal dar cu semnificatii considerabile asupra efectelor juridice care le produc.
Atunci interpretand o situatie care nu as vrea sa imi imaginez dar practic ar fii posibila, ca un magistrat in scopul de a nu mai pierde timp rasfoind CP, CC, ETC cauta pe internet textul de lege de care are nevoie prezumand ca siturile respective sunt de buna credinta, interpreteaza si pune in aplicare textul de lege intr-un dosar fara sa aprecieze nevalabilitatea textului de lege si de aici sa se nasta o hotarare judecatoreasca gresita sau poate chiar aberanta, si nu in ultimul rand o parte sa fie neindreptatita.
Ultima modificare: Vineri, 16 Aprilie 2010
Paul-Cristian Blazi, Consilier juridic
paulcristian a scris:

Ne conformam prevederilor care ni se aduc la cunostinta =D>
Practic vorbind este vorba de o gresala minora pentru ca singura consecinta este inducerea in eroare, si nu se specifica faptul ca articolul respectiv apartine unui cod ce era in vigoare inainte de 1989 in timpul regimului comunist.
Mai grav este ca alte erori din acelasi CP sau alte acte normative ar putea fii gasite pe acel site dar cu diferente neremarcabile literal dar cu semnificatii considerabile asupra efectelor juridice care le produc.
Atunci interpretand o situatie care nu as vrea sa imi imaginez dar practic ar fii posibila, ca un magistrat in scopul de a nu mai pierde timp rasfoind CP, CC, ETC cauta pe internet textul de lege de care are nevoie prezumand ca siturile respective sunt de buna credinta, interpreteaza si pune in aplicare textul de lege intr-un dosar fara sa aprecieze nevalabilitatea textului de lege si de aici sa se nasta o hotarare judecatoreasca gresita sau poate chiar aberanta, si nu in ultimul rand o parte sa fie neindreptatita.

Vreau sa fiu optimist,macar din punctul acesta de vedere !.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Radu Gabrian, Mediator
paulcristian a scris:

In dictionarul de drept penal al unui site tot de domeniu juridic (euroav...ro) gasesc urmatoarea definite :
"Infractiune constand in fapta ... Daca delapidarea a avut consecinte deosebit de grave, se poate aplica chiar pedeapsa cu moartea si confiscarea totala a averii. ... eu stiam ca se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani, si cum bine stim art. 22 alin.3 din constitutie condamna pedeapsa cu moartea, dar totusi poate cei de la euroav au CP din 'nainte de 89.

pe net circula mai multe variante de coduri din diferiti ani. este deosebit de derutant pt justitiabili.
aceasta definitie poate sa fie dintr-un cod dinainte de 89 sau din alt sistem de drept, altul decat cel roman...exemplu francez...dar oricum e vorba de un cod foarte vechi, dupa pedeapsa aplicata la aceasta infractiune.
Eu cred ca comentariile dvs. nu fac altceva decat sa induca in eroare oamenii corecti.
Din acest motiv ar trebui sa nu ii mai dezinformati saca nu va pricepeti...

Alte discuții în legătură

La ce sa ma astept si ce e de facut in cazul meu??? ini ini am lucrat la un bar cu aparate de noroc si am jucat la aparate suma de 7000 ron dupa care am inchis barul si am plecat...toate actele sunt facut la zi nu am ... (vezi toată discuția)
Interpretarea sentintei cu mai multe condamnari penale in spiritul legii 221/2009 romeo mart romeo mart PRIN SENTINTA 106/ 1959 TRIBUNALUL MILITAR BUCURESTI CONDAMNA PE INCULPAT LA :10 ANI INCHISOARE CORECTIONALA CONFORM ART.209 COD PENAL PENTRU UNELTIRE CONTRA ... (vezi toată discuția)
O angajata a facut o delapidare. institutia a dat-o in judecata ... LilyoftheValey LilyoftheValey o angajata a facut o delapidare. institutia a dat-o in judecata pentru recuperarea prejudiciului. Pana s-a terminat procesul - 3 ani- a divortat si a trecut pe ... (vezi toată discuția)