avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Va rog un sfat...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Va rog un sfat...

Sunt de-a dreptul revoltata de modul cum intelege Politia romana sa-i pedepseasca pe infractori. Nu inteleg de ce anumite infractiuni mai exista in codul penal, daca ele sunt doar pentru fraieri. Scuzati limbajul, dar asta se intampla, iar noi oamenii de buna credinta suntem la mana unor infractori pe care politia ii acopera si ii tine in brate.
Sunt in litigiu cu administratorul unui SRL care mi-a vandut o marfa fara factura, desi initial mi-a spus ca o voi primi dupa ce contabila va scoate preturile de intrare. Nu s-a mai intamplat nimic in acest sens, nu am mai primit documentul intrucat prin metode marsave m-a convins sa semnez un act de imprumut la notariat, ca o garantie, spunea el, urmand sa-l anulam dupa ce rezolvam cu factura.Nu mi-am facut griji, am semnat, pentru ca si notara mi-a spus ca nu e nici o problema, ca-l cunoaste pe individ, iar marfa am luat-o in prezenta la numerosi martori.
Se intampla in 2007. Dupa cateva zile, dupa o discutie cu administratorul, acesta mi-a spus ca nu-mi mai da nici o factura, ca asteapta banii pentru care am semnat.
Am facut plangere la Parchet, s-a inceput urmarirea penala a acestuia, insa din 2008, dosarul se afla la politie, unde nu se intampla nimic. Nu s-au audiat martori, nu s-a mai auzit nimic. In urma cu 2 luni, am fost vizitata acasa de 5 indivizi dubiosi care venisera dupa banii care chipurile i-am luat eu.
In afara de marfa respectiva, in valoare de 7000 lei, marfa care a ajuns la gunoi, intrucat era cu termen de expirare foarte mic, nu am primit nici un ban.
Indivizii m-au amenintat, drept pt care am facut plangere la politie. Am fost chemata si audiata de un ofiter de politie care mi-a pus verde-n fata ca il stie pe liderul indivizilor, ca e periculos, ca umbla cu cutit, a fost urmarit pentru tentativa de omor si sa am grija ca si lui ii este teama, ca are familie si copil.
Va dati seama ce spaima a bagat in mine, mai ales ca sunt insarcinata in 7 luni si am si copii mici, iar indivizii aia sunt in stare de orice, de si-au permis sa vina acasa.
Aseara, am fost iar cautata de nemernicul acesta, la care se pare ca este dator administratorul tepuitor. El vrea banii, de parca eu am vreo treaba cu el, nu l-am vazut in viata mea si nici nu am luat verun ban de la el.
Problema o constituie insa politia, pentru ca individul asta face parte dintr-un grup de interlopi, cu care stupoare, politia se are foarte bine, i-am vazut cum se saluta cu ei, si dupa ce ii mai ia cu duba, dupa vreun incident sangeros, la prima intersectie le da drumul.
Imi cer scuze, daca nu sunt foarte coerenta, dar sunt indignata si nu inteleg de ce mai exista infractiunea de amenintare, intrucat politia mi-a cerut probe sa dovedesc ca ma ameninta, iar eu nu am. De parca infractorii te ameninta in prezenta cuiva, astia stiu mai bine legile ca noi, de aceea mi-a zis in fata ca nu are ce sa-i faca politia, ca oricum el sta la peco si trimite pe altii peste mine!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 08:47, 16 Aprilie 2010
1. Sesizati conducerea IPJ despre nelucrarea cu rea vointa a dosarului de catre politistul care se ocupa de caz.
2. Puteti face si plangere la parchet, respectiv DIICOT.
3. Contactati un avocat care sa va reprezinte interesele.
4. Daca nu se face nimic in cel mai scurt timp, puteti apela si la presa din audio-vizual, facand ca astfel, presiunea mass-media sa determine solutionarea cauzei si oarecum va putei asigura o protectie publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire sexuala... FodorBenjamin FodorBenjamin Vă rog să mă ajutați să găsesc o modalitate de a scăpa pe o prietenă de un 'animal'... s-a întâmplat că acest bărbat a reușit să o seducă ... (vezi toată discuția)
Ofiteri de politie cam duri, sa-mi fac griji? hyperion1is hyperion1is Buna ziua, Sper ca asta e categoria corecta. Acum vreo 5 zile am fost sechestrat de 3 persoane atunci cand ii ajutam cu unele probleme pe care le aveau cu ... (vezi toată discuția)
Ajutor- santaj , extorsiune? valius valius Buna ziua, am si eu o problema care nu credeam ca va evolua dar , dupa ziua de astazi mi-am schimbat parerea. In momentul de fata tocmai mi-au iesit actele pt ... (vezi toată discuția)