avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere prealabila tardiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere prealabila tardiva

Buna ziua,

A avut cineva cauza in care, partea vatamata declara ca nu doreste sa formuleze plangere prealabila in fata organelor de politie(este vorba de un accident rutier, cu ingrijiri medicale de 35-40 zile), iar dupa ce se da NUP chiar pentru motivul ca nu exista plangere prealabila, ea ataca solutia data procuror. Cea care a provocat accidentul i-a si platit partii vatamate o anumita suma de bani. Poate fi considerata atacarea solutiei date de procuror o plangere prealabila, daca este inca in termenul de 2 luni in care se poate depune plangere?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:10, 16 Aprilie 2010
Este important daca partea vatamata in renuntarea de a depune plangere a motivat o anumita intelegere cu partea implicata si s-a incheiat un document prin care a fost in intelegere ceruta si data o compensatie materiala. Este important si momentul, data, la care suma de bani compensatorie sau reparatorie a fost data. Oricum pentru ingrijiri medicale de 35-40 zile si in termen se poate ataca solutia de NUP data de procuror.
Mie imi pare ca ar putea fi considerata plangere daca in in termenul de 2 luni motiveza corespunzator.
Totusi e greu de spus...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere prealabila - probleme kimbao kimbao Speta: sunt arbitru de fotbal. Semnalez un hentz in careu si dictez 11m. Unul dintre jucatori se enerveaza si ma face KO. Imi pierd pentru cateva clipe ... (vezi toată discuția)
Ce ramane in picioare:declaratia de renuntare sau plangerea prealabila? taticu100 taticu100 La multi ani! Pt.lovire , fapta incadrata ca infractiune de CP art.180,al.2 se prevede : . [/i] Conf. art. 279 CPP. < [i]Punerea in ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni cuppy cuppy salut,saptamana trecuta marti am accidentat o persoana la trecea de pietoni nesemaforizata.victima are ambele maini fracturate de la incheietura(una cu atela ... (vezi toată discuția)