avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie - grupa 1 - Pe cine sa dau in judecata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie - grupa 1 - Pe cine sa dau in judecata?

Buna ziua! Problema sta in felul urmator:

Tatal meu a lucrat 2 ani cu grupa 1 de munca la o intreprindere care acum este desfiintata si arhiva ei este acum la Arhivele nationale. Daca i s-ar recunoaste acesti 2 ani de grupa1 de munca, ar face in total peste 20 de ani de grupa1 de munca si ar beneficia de o reducere a varstei standard de pensionare de 12 ani. In legea pensiilor scrie ca pentru a i se recunoaste acesti ani de grupa1 trebuie sa prezinte o adeverinta de la intreprindere sau de la detinatorul de drept al arhivei intreprinderii din care sa reiasa acest lucru. In urma cererii, domnii de la Arhivele nationale au spus ca ei prin legea de functionare nu elibereaza adeverinte de niciun fel si ne-au transmis o decizie a intreprinderii respective care spune ca toti angajatii care au lucrat in acea perioada au beneficiat de grupa1 de munca dar nu exista un tabel nominal al lucratorilor. Mentionez ca in cartea de munca este trecut faptul ca a lucrat acolo. Am facut dosarul de pensionare in care am anexat si aceasta decizie a intreprinderii si comunicarea de la Arhivele nationale, iar acesta a fost respins pentru ca nu au fost luati in calcul tocmai acei ani de grupa1 de munca. Este evident ca este un vid legislativ pentru ca in legea pensiilor scrie clar ca trebuie adeverinta, iar Arhivele Nationale nu elibereaza astfel de documente. Eu ce ar trebui sa fac in acest moment? Pe cine ar trebui sa dea in judecata? Casa de pensii sau Arhivele nationale? Are vreo sansa sa i se recunoasca drepturile?
Cel mai recent răspuns: cucuruzu , utilizator 17:30, 19 Aprilie 2010
Potrivit dispoziţiilor art. 67, din Codul de Procedură civilă.
- părţile pot să exercite drepturile procedurale personal sau prin mandatar
- mandatarul trebuie să justifice calitatea de reprezentant convenţional, prin procură, care din punct de vedere al formei trebuie să fie un înscris sub semnătură legalizată( cu alte cuvinte trebuie să vă prezentaţi în faţa notarului, iar tatăl să vă mandateze prin procură specială)
- dreptul de reprezentare mai poate fi dat şi prin declaraţie verbală făcută în instanţă şi trecută în încheierea de şedinţă( cu alte cuvinte vă puteţi prezenta direct în instanţă alături de tată, care v-a declara în faţa acesteia că este de acord să îl reprezentaţi).

- dacă nu aveţi studii juridice, din păcate nu veţi putea pune concluzii orale, ci le puteţi formula doar în scris.
Puteţi solicita instanţei, dacă nu vă duceţi cu concluziile deja formulate, pentru a le depune în şedinţă publică, să amâne pronunţarea pentru a putea depune concluziile la dosar.

Atenţie la termene!
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
florisiris, utilizator
La ce va referiti prin termene?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa munca ion io ion io Mama mea a lucrat ca inginer chimist intre anii 1972-1975 la Combinatul de Exploatare si Industrializare a Lemnului Sebes, jud Alba.Cum putem afla daca a ... (vezi toată discuția)
Realculare gradul 1 munca ,nelamurire intre casa de pensi si societatea angajatoare cristianognean cristianognean Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Tatal meu a lucrat ca manevrant CFR in perioada 03.071978 pina la data de 15.03.1989 cind sa pensionat,in perioada ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru grupa a ii-a de munca maryya02 maryya02 buna ziua. tatal meu nascut in 1953 doreste sa iasa la pensie.intre anii 1969-1974 a lucrat ca strungar la IMAIA NAVODARI unde a obtinut urmatoarele sporuri cu ... (vezi toată discuția)