avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... URGENT - Incetare Contract individual munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

URGENT - Incetare Contract individual munca

Salut!

Am nevoie de un sfat urgent, eventual de la un avocat sau cineva care a mai trecut prin situatii asemanatoare!

Istoricul problemei e cam asta: sotul meu lucra la firma X; luna trecuta au aparut niste probleme, si majoritatea angajatilor si-au dat demisiile... sotul meu nu si-a dat demisia. Intr-o dimineata cand a ajuns la serviciu a gasit lacatul pe usa, iar pe administratori ia-i de unde nu-s... (povestea e mai lunga, am incercat sa o scurtez, pot reveni cu detalii).

In momentul de fata situatia e cam asa: teoretic sotul este in continuare angajat al firmei X, iar de la ITM am aflat ca are cartea de munca la ITM, insa nici o decizie de incetare a activitatii. Si-a gasit de lucru in alta parte, iar cei de la noua firma ii cer CM in 20 zile. Problema e ca ITM nu elibereaza CM fara decizie, iar patronii de la fosta firma au disparut total!

Ce este de facut??? Va rog mult, daca este cineva pe aici care se pricepe, sa imi raspunda!

Este foarte urgent, ma tem ca problema cu CM sa nu afecteze posibilitatea de a se angaja la noua firma!

Va multumesc mult de tot... orice raspuns este binevenit!
Cel mai recent răspuns: bdf , utilizator 00:22, 22 Februarie 2007
Pentru inceput incercati sa luati legatura cu personalul care se ocupa de contractele de munca in cadrul acelei societati: : inspector resurse umane, contabil... Si faceti cunoscuta situatia celor de la ITM, vedeti ce va sfatuiesc ei.
Multumesc mult de raspuns, tana!

Din pacate, nu reusim sa luam legatura cu nimeni din firma aceea!
Sotul si alti colegi in aceeasi situatie au mers la ITM, cucoana de acolo - deloc dornica sa ajute - le-a confirmat ca au cartile de munca la ITM, dar nu au deciziile de incetare a CIM... La intrebarea "ce e de facut?" li s-a spus "asteptati". "Cat?" "Poate sa dureze 1 luna, poate sa dureze 1 an...". Si cam asta a fost.

Sotul poate sa se angajeze in alta parte cat timp nu are CM ?
Multumesc mult de raspuns, tana!

Din pacate, nu reusim sa luam legatura cu nimeni din firma aceea!
Sotul si alti colegi in aceeasi situatie au mers la ITM, si cucoana de acolo - deloc dornica sa ajute - le-a confirmat ca au cartile de munca la ITM, dar nu au deciziile de incetare a CIM... La intrebarea "ce e de facut?" li s-a spus "asteptati". "Cat?" "Poate sa dureze 1 luna, poate sa dureze 1 an...". Si cam asta a fost.

Sotul poate sa se angajeze in alta parte cat timp nu are CM?
Da, se poate angaja.

Nu sunt avocat, dar am trecut printr-o situatie similara. Mi-am recuperat cartea de munca dupa 6 luni de zile, si numai la tribunal....
La noul loc de munca s-a scris pe CIM ca "nu s-a prezentat cartea de munca" si parca am si dat o declaratie pe proprie raspundere, declarand de ce anume nu am prezentat-o. Apoi totul a decurs normal, pana mi s-a dat cartea de munca ....

important este ca cei de la noul loc de munca al sotului dvs. sa fie intelegatori, altfel ... nu merita sa ramana la ei. :)

Bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie constantin pricope constantin pricope Buna seara. In luna mai 2010 am demisionat de la firma la care lucram. Patronul a primit cererea de demisie, nu a inregistrat-o si nu a aprobat-o. In ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca ancadaniela75 ancadaniela75 Eu mi-am dat demisia de la 1 iunie cu preavizul de 15 zile. De pe 16 iunie am incetat activitatea in acea firma. Am tot sunat la firma si mi s-a spus ca mai ... (vezi toată discuția)
Calcul preaviz concediere Ionut B Ionut B In cazul concedierii (motive neimputabile), durata preavizului fiind de 20 de zile lucr., termenul in cauza curge de la data comunicarii, sau incepand cu ziua ... (vezi toată discuția)