avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectic de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectic de munca

Unde as putea gasi Contractul Colectiv de Munca ramura constructii pe anul 2010?

Stie careva cat e salariul minim pt ramura constructii? 650? (atata era pe anii 2008-2009 din cate am inteles, dar pe 2010 nu am gasit nicaieri)

Norma de lucru pt constructii de cat e?

Ma scuzati pt atatea intrebari

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 18 Aprilie 2010
Acestt contract il gasiti in Monitorul Oficial Partea a V-a la fel ca si raspunsurile de care aveti nevoie, salariul minim nu poate fi mai mic decit cel stabilit pe econ0omia nationala mai mare da
Daca niciuna din parti nu a denuntat contractul cu 30 de zile inainte de expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, valabilitatea acestuia se prelungeste pana la incheierea noului contract, dar nu mai mult de 12 luni.
Prin urmare, daca acest CCM la nivel de ramura de constructii u afost denuntat, atunci el este in vigoare si in 2010 pana la data de 05.12.2010.

Salariul minim brut de baza pe ramura constructii este de 650 lei pe luna, incepand cu data de 1.01.2009.
Va multumesc
Si nr de ore lucratoare poate fi pana la 10 ore ramura constructii in perioada aprilie-oct si in rest 8 ore?
Art. 58 din CCM la nivel de ramura constructi prevede ca:
(1) Programul de lucru al unitatii este determinat de natura lucrarilor de constructii care se desfasoara preponderent in aer liber. Luand in considerare imposibilitatea continuarii acestor lucrari in perioada de timp friguros (iarna), pentru toti cei care sunt membri cotizanti ai Casei Sociale a Constructorilor si Producatorilor de materiale de constructii, timpul normal de lucru este considerat astfel:
a) pana la 10 ore/zi pentru perioada aprilie - octombrie a anului calendaristic;
b) in perioada de timp friguros, cand nu se lucreaza in intervalul 1 noiembrie - 31 martie, se va efectua concediul de odihna conform programarilor si se vor aplica prevederile Legii nr. 215/1997.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul de incadrare muncitor necalificat ]n constructii mihaela_982 mihaela_982 Mi-am înfiinţat o firmă de construcţii şi nu stiu ce salariul de încadrare este pentru un muncitor necalificat . Multumesc anticipat pentru răspunsuri (vezi toată discuția)
Reglementare salariu minim hukviorel2005 hukviorel2005 buna ziua, Se poate sa imi spuna si mie cineva despre ultima reglementare( hotarare de guvern) in legatura cu salariul minim burut pe tara? Firma la care ... (vezi toată discuția)
Salariu Vioreld Vioreld salutare. firma la care muncesc are un compartiment de constructii si amenajari, dar nu aceasta este activitatea principala (codul caen este altul, nu unul ... (vezi toată discuția)