avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... chestiune insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

chestiune insolventa

Buna ziua,
Supun discutiei urmatoarea situatie: am o societatea comerciala care si-a declarat insolventa. Din punct de vedere al meu ca si societate este mai bine sa solicit o perioada de rescadentare mai redusa sau mai mare la banci?
Dar daca as fi in pozitia creditorului? Intreb pentru ca in acelasi timp o alta societate a mea are calitatea de creditor al societatii in insolventa.
La acest moment sunt indecis, din acest motiv v-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu opinii pe plusuri si minusuri.
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 16:36, 19 Aprilie 2010
1) Si-a declarat insolventa cu plan de reorganizare, sau in procedura simplificata?
2) Care este debitul sociatatii in insolventa fata de creditoare?
1) plan de reorganizare
2) aprox. 800.000 euro

Va multumesc.
Este complicat ca tu sa centrezi si tot tu sa dai cu capul.
Astfel, din punctul de vedere al debitorului, am tot interesul ca perioada de reorganizare sa dureze cat mai mult.Aveti la dispozitie prev. art. 95 pct.3 si 4 din Legea 85/2006:
(3) Executarea planului de reorganizare nu va putea depasi 3 ani, socotiti de la data confirmarii.
(4) La recomandarea administratorului judiciar, dupa trecerea unui termen de cel mult 18 luni de la confirmarea planului, aceasta perioada va putea fi extinsa cu cel mult inca o perioada de un an, daca propunerea este votata de cel putin doua treimi din creditorii aflati in sold la acea data.
In toata aceasta perioada, trebuie stiut ca, in conformitate cu prev art. 41 din aceeasi lege, se vor stopa dobanzile si penalitatile de la banci.
De asemenea, nici un serviciu de furnizare nu va putea fi intrerupt.
Dar, din punctul de vedere al creditorului, aceste tergiversari nu cred ca va avantajeaza, decat in masura in care stiti sa aveti "doua buzunare".;)
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
Marcel Mihalache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare sume modimpex modimpex buna ziua! am un client care a intrat in reorganizare judiciara. am o anumita suma de recuperat. am primit raspuns de la firma de insolventa: \"Conform ... (vezi toată discuția)
Insolventa ContSters52542 ContSters52542 va rog sa imi explicati si mie prev art.137. alin. 2 Lg 85/2006 *la data confirmarii planului de reorganizare debitorul este descarcat de diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)