Doresc sa stiu care este temeiul sio cum se calculeaza corect cheltuielile pt. scolarizare catre Academia de Politie ale unui absolvent...care nu mai lucreaza in cadrul M.I
De asemeni, s-a instituit retinere pt. aceasta suma...la care circa financiara ?sector 4 percepe penalizari...in timp ce la alte sectoare, acest lucru nu se face: am inteles ca este o reglementare expresa, tocmai pt. acest gen de retineri...pt. care nu se percep penalizari .
Ma puteti ajuta cu informatii, detalii si un sfat??
Va multumesc
Inainte de absolvirea Academiei ati semnat un contract-angajament cu institutia sau ministerul in care va obligati sa va desfasurati activitatea timp de 10 ani din momentul absolvirii in cadrul ministerului (Ministerul de Interne sau Ministerul Administratie si Internelor, etc).
Faptul ca ati incetat contractul de munca cu "institutia" din motive imputabile dvs face posibila solicitarea de daune pentru nerespectarea contractului.
Aceste daune sa calculeaza in functie de nr de zile ramase pana la implinirea termenului de 10 ani ( se inmulteste nr de zile ramase cu costul mediu al unei zile de scolarizare pentru perioada in care dvs ati fost scolarizat).
Cu alte cuvinte, distractia se plateste!
Multumesc pt...sarcasm ( " Cu alte cuvinte, distractia se plateste!") si pt. ca ati reamintit ca s-a semnat un contract pe 10 ani...
Mi-ar fi folosit un raspuns pt. intrebare , respectiv, legea, ordonantza, etc., care se refera la modul in care se calculeaza , si conditiile de aplicare , temeiul legal prin care se solicita acele taxe de scolarizare . De asemeni, despre aplicarea penalizarilor la acest tip de plati.
Aveti putine sanse sa gasiti pe acest forum temeiul legal al debitelor care vi se imputa.
Adresati-va compartimentului MRU al institutiei in care ati profesat.
Cu siguranta veti gasi acolo tot ceea ce va intereseaza despre acest subiect.
In alta ordine de idei, va sigur ca nu este vorba de sarcasm ci doar de experienta.
Candva am platit si eu o anumita suma de bani in imprejurari asemanatoare.
Multa bafta!
art. 70 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului Poliţistul care a absolvit o instituţie de învăţământ a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi căruia i-au încetat raporturile de serviciu în primii 10 ani de activitate din motive imputabile lui este obligat să restituie cheltuielile efectuate cu pregătirea sa, proporţional cu perioada rămasă până la 10 ani, potrivit angajamentului încheiat în acest sens.
mai sunt de interes si urmatoarele acte normative, pe care nu le-am gasit deoarece se pare ca nu sunt publicate in MO
Ord MAI nr. 1122/2006 - art. 1, 2 si 4
Instructiunile nr. 830/1999 - art. 2, pct 5, lit. j)
...Multumesc mult...e un inceput in incercarea de a lamuri aceasta problema. Dar , despre penalizarile aplicate pt. aceste sume catre circa financiara a sect.4 ??? Repet , la alte sectoare , nu se aplica , percep penalizari pt. sumele celor care platesc exact aceleasi cheltuilei catre Academie....Ma poate ajuta cineva cu un raspuns???Pt. ca am inteles ca legea aplicarii penalizarilor la o plata , are o e x c e p t i e tocmai pt. aceste taxe de scolarizare...dar de care nu tine cont circa financiara sect. 4...
Multumesc tuturor....o zi buna !!