Buna ziua , am o rugaminte , daca ma puteti ajuta . Am fost incadrata ospatar desi aveam studii superioare si brevet in turism , iar ulterior mi s-a schimbat incadrarea in sef alimentatie publica.As dori sa stiu daca aceasta perioada constituie vechime in specialitate pe studii economice si eventual unde pot gasi informatii referitoare la studiile necesare pentru ocuparea unui post .Cu multumiri
Vechimea in specialitate studiilor=perioada de timp cat o anumita persoana a fost incadrata, conform CIM si cartii de munca, pe un post care impunea absolvirea unui anumit tip de studii (de ex: pentru studii economice, ocuparea postului de contabil cu studii superioare).
Vechmea in munca= perioada de timp pentru care o persoana a fost incadrata in munca, indiferent de postul pe care l-a ocupat.
Perioada de timp cat ati lucrat ca ospatar constituie vechime in munca, nu si vechime in specialitate studiilor (pentru postul de ospatar, conform COR, nu se cer studii superioare si nici brevet in turism).
Informatii referitoare la studiile necesare pentru ocuparea unui post gasiti in anuntul/oferta angajatorului.
Faptul ca aveti studii superioare nu este o piedica in a ocupa posturi inferioare pregatirii si nici nu obliga angajatorul sa va ofere un salariu mai mare decat este prevazut pentru postul respectiv.
Ocupatia "sef alimentatie publica" nu se regaseste in COR.
Cele doua incadrari nu pot constitui vechime in specialitate pe studii economice.
Incadrare
tudorica
Buna ziua
Am absolvit Stiinte economica durata 4 ani.
Momentan sunt incadrat Analist servicii clienti de aprox 2 ani.
Acxeasta ocupatie in COR ... (vezi toată discuția)