n aprilie 2009 am luat de la parintii mei un teren fanete in suprafata de 1700 mp , iar parintii si-au oprit dreptul de uzufruct pe acest teren. M-am apucat de construit o casa pe acel teren, am obtinut certificatul de urbanism,autorizatia de constructie,proiectul casei, am ridicat fundatia , am adus caramida pt zidarie si atunci tatal meu care pana atunci ma ajutat , pt. ca nu l-am sustinut intr-o cearta cu sora mea nu ma mai lasa sa intru , mi-a facut si un gard sa nu mai intru acolo.Intrebarea mea este :Ma poate oprii acum sa mai construiesc (el nu ma mai lasa sa trec pe pamant), si daca pot obtine in instanta stingerea uzufructului si sa ii platesc bani anual in locul fanetei de pe terenul respectiv
Este adevarat ca tatal dvs. are un drept de folosinta dar tot el v-a permis sa efectuati constructia peste dreptul lui de folosinta asupra terenului....deci puteti sa-l obligati la plata daunelor materiale (pentru degradarea materialelor de constructii) si lipsa de folosinta sau altor beneficii ce ar putea rezulta din impiedicarea folosintei imobilului.
Despre uzufruct
cristyan
Am luat un teren de la tatal meu cu uzufruct viager .Pe acel teren pe care nu se afla nimic m-am apucat de construit o casa,( la inceput chiar cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare
cristyan
daca intr-un contract de vanzare cumparare este inclus si un uzufruct viager citez ”Subsemnatii vanzatori ne rezervam dreptul de uzufruct viager asupra ... (vezi toată discuția)