avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare cumparare

daca intr-un contract de vanzare cumparare este inclus si un uzufruct viager citez ”Subsemnatii vanzatori ne rezervam dreptul de uzufruct viager asupra terenului vandut astfel incat intrarea in posesie asupra acestuia se va face dupa decesul nostru”am 2 nelamuriri
1. dansii m-au lasat sa ma apuc de o casa pe respectivul teren acum imi spun sa nu mai intru pe acolo Intrebarea mea este Pot calca pe terenul respectiv (stiu ca nu am voie sa le interzic sa ia iarba de pe teren) si pe unde nu tine temelia casei , adica pe tot terenul sau nu
2 La intrarea uzufructului nu trebuia un proces verbal de constatare parca asa scrie in dreptul civil
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cristyan , utilizator 14:45, 12 Mai 2010
Intr-adevar exista o obligatie de inventariere, dar avand in vedere ca e un bun imobil, mai precis un teren, ce este de inventariat? Si chiar daca nu se intocmeste un PV de inventariere, nu inseamna nimic.

Din pacate uzufructuarii va pot interzice sa va folositi de bun, pt ca ei au de fapt dreptul de a se folosi de el. Deci nu va lasa sa calcati, nu calcati. Nu inteleg cum v-au permis totusi sa va construiti ceva. Aveti cu ei alt act in acest sens?
nu este tatal meu Iar dupa o cearta intre el sora mea pentru ca nu i-am luat apararea (cearta tot pe o casa pe care a castigat-o in instanta sora mea pana la urma) mi-a interzis sa mai intru pe acolo Mentionez ca temelia la casa este turnata caramida de zidarie este pe temelie Vas trimite tot actul dar nu stiu cum sa il incarc aici
Oricum ma asteptam ca a fost vorba de o cearta:) de obicei asta e. Puteti sa imi trimiteti pe e-mail, pe care il luati de la profilul de consultant, dar deja se intelege perfect.

Pe mine ma interesa actul in baza caruia v-ati apucat de construit, aveti un acord scris cu parintii in sensul acesta?
am trimis actele Ce este de neinteles cum se poate sa platesc taxele si impozitele pe tot terenul respectiv dar nu am dreptul sa intru pe el?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog mult daca ma puteti ajuta cristyan cristyan n aprilie 2009 am luat de la parintii mei un teren fanete in suprafata de 1700 mp , iar parintii si-au oprit dreptul de uzufruct pe acest teren. M-am apucat de ... (vezi toată discuția)
Despre uzufruct cristyan cristyan Am luat un teren de la tatal meu cu uzufruct viager .Pe acel teren pe care nu se afla nimic m-am apucat de construit o casa,( la inceput chiar cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Posibilitate dezmembrare teren cu clauza de uzufruct viager beurer95 beurer95 Buna,as dori sa stiu in cazul in care am cumparat un teren cu clauza de uzufruct viager daca se poate dezmembra in 2 loturi,uzufructuarul sa renunte la ... (vezi toată discuția)