In timpul vietii parintii mei au dobanidit un teren extravilan cu o supraf. de 10.000m.p.S-a realizat la notar un contract de vanzare-cumparare intre parintii mei(in calitate de vanzatori) si mine impreuna cu sotul meu(in calitate de cumparatori). In acest contract parintii mei aveau "drept de uz fruct viager", iar noi de "nuda proprietate" .Dupa moartea mamei, tatal meu a dorit sa ofere acest teren spre prelucrare unei alte persoane in schimbul unei sume de bani(2000 ron). In acest caz s-a intocmit un "act de mana" intre tatal meu si acea persoana in care doar eu mi-am dat acordul,prin semnatura, mentionez ca sotul meu nu a fost de acord sa semneze. In urma cu un an jumatate a decedat atat tatal cat si sotul meu.La primaria locala terenul e trecut pe rol pe numele meu, platesc impozit pe el.Problema e ca acea persoana nu vrea sa renunte la teren,sustine ca detine acte valabile, intru-cat eu vreau sa imi reiau drepturile asupra acestui teren, el continua si la ora actuala sa il cultive. Eu detin acest contract plus documentatia cadastrala,dar in copie,originalele ramanand la tatal meu,iar dupa moartea sa eu nu le-am mai gasit.Este posibil ca tatal meu sa i-l fi vandut fara acordul meu sau al sotului? Avea acest drept? Cum pot recupera acest teren?
Am drepturi sau nu?
morwe
Detin o casa care a fost cumparata de catre pariintii mei pe numele meu de fata cu dreptul de nuda proprietate iar parintii mei au dreptul de uzufruct viager ... (vezi toată discuția)