avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Indemnizatie nastere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Indemnizatie nastere

Angajata a nascut in decembrie, a depus cerere. Se acorda aceasta indemnizatie si in 2010 ? Acest drept este stipulat in contractul colectiv de munca (national si ramura invatamant) - un salariu mediu pe unitatea de invatamant (din brut sau net?)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cecilia P , utilizator 18:16, 18 Aprilie 2010
Buna ziua,

este vorba despre un salariu mediu pe unitate brut. Se plateste si in 2010, dar, depinde de data cererii. In prezent banuiesc ca, contractul ei de munca este suspendat, asadar, nu mai apare pe statul de plata. Salariul mediu pe unitate va fi platit in luna in care a nascut, sau in imediat urmatoarea. Va trebui sa se intocmeasca stat de plata rectificativ
Multumesc. Cred ca nu este niciun impediment d.p.v. stat de plata, cererea poate fi depusa (si ca atare onorata !) in 3 ani de la nastere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate acordat mamicilor Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza salariu mediu pe unitate? Eu inteleg ca se aduna bruturile tuturor angajatilor din cartile de munca ... (vezi toată discuția)
Neacordarea primei de nastere grete grete Sunt medic,am nascut in urma cu 4,5 luni si mi se refuza acordarea primei de nastere de catre unitatea angajatoare(spital)pe motiv ca nu este semnat contractul ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere de la angajator nikoly nikoly buna seara.eu si sotul meu lucram la aceasi societate si vrem sa stim daca vom primim amandoi bani,daca trebuie sa facem 2 cereri pentru a obtine prima de ... (vezi toată discuția)