avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caz incurcat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caz incurcat

Buna ziua!
Parintii sotiei detin circa 3ha de teren si o casa, de la bunici. Casa e pe un teren de 500 ari, si inca 2 terenuri, unul de 2,13 ha si unul de vreo 25 ari. Pana aici e bun. Avand nevoie de bani am discutat cu parintii sa vindem un teren si aici beleaua:">
Bunicul a murit acum 19 ani.Bunica de 12 ani. Mostenirea este de la parintii mamei sotiei mele. Ea mai are o sora in alt judet. Aceasta nu s-a interesat pana acum de nimic. Parintii au intretinut tot, au platit si detin chitantele pentru impozite, utilitati, etc.
De la bunic s-a deschis succesiune si exista un titlu de proprietate, dar e pe numele bunicului.De pe bunica nu s-a deschis succesiune. Ce se poate face in asemenea caz, daca nu se inteleg surorile?se imparte totul la 2 in instanta?
daca mai trebuie detalii intrebati-ma, nu am mai avut contact cu asemenea lucruri si nu stiu cum se procedeaza.Parintii nu stiu nici ei cum sa procedeze si m-au rugat sa-i ajut.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:04, 17 Aprilie 2010
Este clar! Succesiunea se dezbate intre cele 2 surori(mama dvs si sora ei) care vor imparti totul in cote egale! B-)
nu exista sansa invocarii uzucapiunii sa inteleg...
daca mostenitoarele nu se inteleg, succesiunea se va dezbate le instanta,
se va efectua o expertiza si lotizarea bunurilor
nu se poate invoca uzucapiunea
Prescriptia achizitiva nu curge intre frati ce sunt in indiviziune pana la partaj.
in dosar doa sa dovediti ca nu a acceptat succesiunea...e destul de dificil..
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte teren agricol: succesiune sau uzucapiune? danimik danimik In 1991 tatal meu, fratele lui si verisoara lor au facut cerere (individual) la primaria din localitate pentru retrocedarea a 12 ha de teren agricol care au ... (vezi toată discuția)
Mostenire panaitebucur panaitebucur tata a semnat un act de mostenire in 1975 lasind casa bunicului meo impreunacu 0,6 ari de pamint SUROREI SALE -.iar restul de pamint format din 3 ,11 h find ... (vezi toată discuția)
Extindere mostenire ileanadraghici ileanadraghici buna seara, acum 10 ani a decedat tatal meu ,am facut taxa de succesiune cu mama si sora mea pentru bunurile imobile( terenuri si casa) cuprinse in titlul de ... (vezi toată discuția)