avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comis voiajorul trebuie sa elibereze bon fiscal?Dar ce ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comis voiajorul trebuie sa elibereze bon fiscal?Dar ce este el ,conform legii?

Stimati consultanti,
Doresc sa desfasor o activitate de vanzari directe,din usa in usa .In felul acesta intentionez sa vand detergenti si cosmetice ,in alte spatii decat cele specializate pentru vanzarea cu amanuntul (birouri,staii de autobuz,dar cel mai adesea acasa la client).Ce imi trebuie ca sa fiu in regula ?
a) pot sa emit pentru fiecare client o facturica ?sau imi trebuie casa de marcat pe care sa o car cu mine in geanta peste tot?(varianta pe care as dori sa o evit,daca exista vreo "portita")Sau cum sa descarc stocul,marfa intrata in gestiune?
b) o persoana care desfasoara acesta activitate , se poate numi comis voiajor si sa incheie un contract de comision cu firma ale carei produse le vinde?
c) daca mai multe produse sunt achizitionate separat,se poate face un pachet
si sa fie facturate cand sunt vandute, impreuna,cu o singura denumire?( exemplu sugestiv: un comerciant vrea sa vanda echipament pentru Mos Craciun,dar cumpara cizmele de la un producator,mantaua de la altul si scufia de la un importator care nu are nici o legatura cu primii doi producatori.Legea ii permite sa scrie pe factura sau pe bonul fiscal pe care le elibereaza clientului "Echipament Mos Craciun"?)
Ar fi mai multe de spus si de intrebat ,dar pentru moment v-as fi recunoscator sa ma ajutati cu raspunsuri la intrebarile de mai sus
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 20:34, 17 Aprilie 2010
ca sa fii comis -voiajor, trebuie sa te inregistrezi ca PFA cu cod CAEN 4799-Comert cu amanuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor chioscurilor si pietelor.
Conform OG 28/1999, esti scutit de casa de marcat:
Art. 2. - Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
k) comerţul cu amănuntul prin comis-voiajori, precum şi prin corespondenţă, cu excepţia livrărilor de bunuri la domiciliu efectuate de magazine şi unităţile de alimentaţie publică, pe bază de comandă;
In calitate de comis-voiajor, trebuie sa ai facturier.Poti inchei contracte cu producatorii sau distribuitorii de produse.
Poti sa vinzi cum ai scris "echipament Mos Craciun" dar detaliezi componenta pachetului nu a producatorului.
Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate casa marcat. gicuarama gicuarama Buna ziua! Am activitate principala 4791 (Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet), iar secundara 4799 (Comert cu amanuntul ... (vezi toată discuția)
Cod caen 4799 ContSters304386 ContSters304386 Buna seara. Daca am ca obiect de activitate secundar \\"Comert cu amanuntul in afara magazinelor, standurilor, chioscurilor si pietelor\\" - cod caen 4799, pot ... (vezi toată discuția)
Comercializare lemne foc Paul235 Paul235 Buna seara se poate face comercializare cu lemne de foc pe cod caen 4711 doar vanzare fara exploatare forestiera (vezi toată discuția)