Prin act notarial autentificat in 10.2004,in caz de neindeplinire a obligatiei asumate in contract,a fost prevazuta in mod expres o clauza penala,respectiv daune interese in suma de X euro,creanta exigibila la data de 01.2005,deci o creanta lichida si exigibila.Deoarece la 01.2005 obligatia asumata prin contract nu a fost indeplinita de partea adversa,m-am adresat justitiei si in urma proceselor am obtinut titlul executor pentru creanta de X euro,platibila in lei la cursul BNR din ziua platii si actualizata de la data introducerii actiunii.Deci am o creanta certa,lichida si exigibila.Partea adversa o reprezinta 2 persoane fizice destincte,obligate la plata in solidar.Titlul executor este din 03.2010.Deci intervalul intre data exigibilitatii creantei din actul notarial (01.2005) si data emiterii titlului executor (03.2010) este de aproape 5 ani.Actul notarial a fost corect,clauza expres si clar,concis exprimata,investita de instanta asa cum a fost mentionata in act,dar partea adversa a reusit sa lungeasca procesul.Executorul nu a gasit nimic urmaribil sau executabil,desi sint bogati chiar foarte bogati dar nu au nimic pe numele lor.La data de 01.2005 aveau proprietati clar si societati comerciale .Acum nu,teoretic sint insolvabili,saraci lipiti,desi stau in aceleasi proprietati si au si alte societati comerciale.Intrebare?Ce se poate face legal-actiune pauliana,detectivi particulari,firma de recuperare creanta,care sint limitele executorului judecatoresc?Cu multumiri anticipate,GP