avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare creanta

Prin act notarial autentificat in 10.2004,in caz de neindeplinire a obligatiei asumate in contract,a fost prevazuta in mod expres o clauza penala,respectiv daune interese in suma de X euro,creanta exigibila la data de 01.2005,deci o creanta lichida si exigibila.Deoarece la 01.2005 obligatia asumata prin contract nu a fost indeplinita de partea adversa,m-am adresat justitiei si in urma proceselor am obtinut titlul executor pentru creanta de X euro,platibila in lei la cursul BNR din ziua platii si actualizata de la data introducerii actiunii.Deci am o creanta certa,lichida si exigibila.Partea adversa o reprezinta 2 persoane fizice destincte,obligate la plata in solidar.Titlul executor este din 03.2010.Deci intervalul intre data exigibilitatii creantei din actul notarial (01.2005) si data emiterii titlului executor (03.2010) este de aproape 5 ani.Actul notarial a fost corect,clauza expres si clar,concis exprimata,investita de instanta asa cum a fost mentionata in act,dar partea adversa a reusit sa lungeasca procesul.Executorul nu a gasit nimic urmaribil sau executabil,desi sint bogati chiar foarte bogati dar nu au nimic pe numele lor.La data de 01.2005 aveau proprietati clar si societati comerciale .Acum nu,teoretic sint insolvabili,saraci lipiti,desi stau in aceleasi proprietati si au si alte societati comerciale.Intrebare?Ce se poate face legal-actiune pauliana,detectivi particulari,firma de recuperare creanta,care sint limitele executorului judecatoresc?Cu multumiri anticipate,GP
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:10, 18 Aprilie 2010
Trebuie facute verificari temeinice referitor la proprietatile pe care le-au detinut cei 2 debitori! Mai ales la locuinta in care stau si nu mai este pe numele lor. Trebuie vazut cui si cum au instrainat-o si facuta actiune pentru anularea actului de vanzare cumparare fiindca instrainarea este evident facuta pentru a va pune in imposibilitatea de a-i executa silit!B-)
Se poate intenta actiunea pauliana/revocatorie, pt ca debitorii si-au micsorat patrimoniul in vederea evitarii executarii silite. Mai ramane doar de probat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea revocatorie(pauliana)se poate alica si unui contract de donatie? auraneg auraneg DACA INAINTE DE A FII EXECUTAT SILIT TU AI DOMAT PROPIETATEA UNEI PERSOANE CREDITORUL POATE CERE ACTIUNE REVOCATORIE?(PAULIANA) (vezi toată discuția)
Recuperare datorie pe baza unui contract notarial de imprumut gabytz74 gabytz74 Am de recuperat o suma de bani (50.000 RON) de la un individ. Au trecut 9 luni de la data scadenta. Actul pe care l-am semnat in fata notarului are titlu ... (vezi toată discuția)
Donatie catre un minor redstyle redstyle buna ziua! in cazul in care 2 persoane sot sotie au 2 proprietati pe numele lor si au probleme cu un credit care in cel mai rau caz poate sa ajunga la ... (vezi toată discuția)