avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare proces verbal neacordare de prioritate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare proces verbal neacordare de prioritate

Cazul:

Ma deplasam spre casa pe banda a doua pe Soseaua Pantelimon iar la un moment dat masina din dreapta franeaza, eu am franat dar nu am reusit sa ma opresc si am mers mai departe.

In momentul in care am trecut am vazut ca dintre masinile parcate a iesit un pieton iar 50 m mai in fata am fost tras pe dreapta de un politist si mi-a fost retinut permisul pentru neacordare de prioritate.

Precizari:
- marcajul de pe trecerea de pietoni era foarte greu de vazut pentru ca era sters. In contrast, liniile de delimitare a sensurilior de mers erau proaspat vopsite si foarte vizibile. Era de asemenea noaptea.
- indicatorul rutier care marca trecerea de pietoni era obturat de un microbuz care stationa. Am precizat acest lucru in PV
- in masina se afla sotia insarcinata in luna a opta iar o frana brusca ar fi putut afecta, datorita centurii de siguranta, copilul.

Am ceva sanse de reusita, date fiind aceste circumstante?

PS Toata povestea a fost inregistrata cu camerele noi
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
rolo, utilizator
Cel mai recent răspuns: rolo , utilizator 07:48, 18 Aprilie 2010
e greu de apreciat ce sanse aveti fara un studiu atent al procesului verval de constatare a contraventiei....
~ Conținut șters la cerere ~
Sunt de acord cu aprecierile facute de distinsul dn.Rogojan.
Adaug ca ar fi bine sa mergeti la fata locului si pe timp de zi si pe timp de noapte sa executati fotografii asupra marcajului sters. si asupra amplasarii semnului de interdicitie.
In 15 zile de la semnare/primire,va aflati in termen pentru a formula contestatie la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti.
Succes !
Stimati domni si stimata doamna,

va multumesc pentru sfaturile dumneavoastra. Ramane ca in urmatoarele doua zile sa evaluez daca merita sa incep o actiune de contestare in instanta sau sa stau cele 30 de zile prevazute de legislatia actuala.

Astazi voi merge la fata locului sa fac fotografiile necesare si daca ele vor fi relevante pot cantari mult in luarea unei decizii.

Orice alte sfaturi sau recomandari sunt binevenite

Cu deosebita apreciere,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv contraventie incalcare marcaj dublu continuu luciandan luciandan Buna ziua, In data de 11.01.2014, in jurul orei 2:30AM (noaptea) circuland dintre strada C-tin Ghercu catre Soseaua Orhideelor (Bucuresti), am evectuat ... (vezi toată discuția)
Plangere proces verbal contraventie circulatie michre michre Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea problema: In data de 5.04.2016, am fost oprit in trafic de Ag pol A.C. din cr Hirlau pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)
Accident usor cu lovirea unui pieton pe linia de tramvai unom unom Ma bucur ca exista acest forum si va rog sa imi raspundeti cat de repede puteti, sunt intr-o situatie nefericita si as dori sa stiu ce mi se poate ... (vezi toată discuția)