avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz valabil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz valabil?

Mi s-a dat un preaviz de desfiintare post de 20 de zile si am fost fortata sa semnez pentru a putea beneficia de cele doua salarii compensatorii, societatea neavand un contract colectiv de munca. Am fost fortata sa semnez cu mana stanga in conditiile in care in aceea perioada aveam mana dreapta in ghips. Deci semnatura nu a fost corecta. Mai mult am observat ca pe preaviz era scris numele de domnişoara(numele de contract individual de munca iar intre timp m-am casatorit) si acela cu greşeli de tipar.
Am nascut un an in urma si am cerut imediat intrarea in concediul pentru cresterea copilului si implicit suspendarea contractului de munca.
Firma dupa ce a observat greseala din preaviz m-a sunat ca sa semnez iar preavizul corectat.
Intrebare: Acest preaviz in conditiile mai sus citate este valabil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:16, 18 Aprilie 2010
Este ilegal sa va concedieze in perioada CIC.
Acest lucru ar fi posibil pentru motive ce intervin ca urmare a
reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii, dar inteleg ca nu este cazul.
Puteti semna preavizul dar treceti observatia ca va aflati in CIC, treceti si data.
Contestati decizia in instanta in termen de 30 de zile de la data primirii.
Instiintarea de preaviz este legala, intrucat firma poate intra in restructurare din cauza unor dificultati financiare si atunci desfiinteaza anumite posturi ... legea permite concedierea salariatilor aflati in CIC numai in conditiile in care angajatorul se afla in reorganizare judiciara sau in faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O anagajata insarcinata poate fi concediata in cazul desfiintarii punctului de lucru al firmei ? scolarita2002 scolarita2002 As dori sa aflu daca o angajata care a anuntat angajatorul in scris ca este insarcinata poate fi concediata in cazul in care se defiinteaza punctul de lucru al ... (vezi toată discuția)
Cei 500 ron din anul de dupa concediu de ingrijire copil ContSters151108 ContSters151108 vreau sa stiu daca in timpul anului in care primesc cei 500 ron ca am revenit la serviciu mai devreme dupa cic, sunt concediata si data in somaj mai beneficiez ... (vezi toată discuția)
Restructurarea postului, solutia ideala de a scapa de angajate insarcinate lexxy lexxy Buna ziua! Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti daca in eventualitatea in care am depus documentele ce dovedesc starea mea fiziologica de graviditate, ... (vezi toată discuția)