avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu maternitate

Am contract limitat de munca pana in 31 august si in decembrie ar trebui sa nasc. Ce posibilitati am de a lua condediul de maternitate? Se pot lua cele 126 de zile in concediu prenatal si cu ce motivatii?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 23:37, 17 Aprilie 2010
Pot solicita acordare indemnizatie crestere copil persoanele care au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.
Daca nu ati cotizat 12 luni se poate incheia cu Casa Judeteana de Pensii din raza domiciliului Dvs. contract de asigurare in acest sens.
Daca aveti contract de munca pe perioada determinata veti putea intra in somaj la expirarea lui.
Conditia este insa sa aveti 12 luni stagiu de cotizare in ultimele 24.
In somaj fiind, cand veti incepe sa luati certificate medicale pentru concediu de maternitate, trebuie sa le duceti la ANOFM. Somajul se va suspenda si se ve relua cand terminati concediul de maternitate si pe cel de crestere copil de pana la 2 ani.
Atentie: este foarte important sa nu aveti intrerupere mai mare de jumatate de luna intre data incetarii contractului si data la care intrati in somaj. Ca sa primiti indemnizatie de la data la care s-a incheiat contractul, trebuie sa duceti actele la somaj in termen de 30 de zile.
Ca sa beneficiati de indemnizatie pentru concediu crestere copil, trebuie sa aveti venituri supuse impozitului 12 luni inaintea nasterii copilului.
salageanvasilica a scris:

Daca nu ati cotizat 12 luni se poate incheia cu Casa Judeteana de Pensii din raza domiciliului Dvs. contract de asigurare in acest sens.

Contractul cu Casa de Pensii ajuta la pensie, nicidecum la stabilirea dreptului la indemnizatie pentru CCC.

Nu este corecta sugestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate si ccc pt salariata pe perioada determinata carmen1986 carmen1986 Buna ziua! In cazul in care la data de 31 mai 2011 mi se incheie CIM - perioada determinata, si am intrat in concediu de maternitate incepand cu data de 02 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului - pot beneficia in situatia in care firma la care sunt angajata intra in faliment inainte sa nasc? paula_por paula_por In mare povestea mea. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la mijlocul lui iulie 2010. Din decembrie 2009 sunt in concediu medical, avand o sarcina cu mari ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru crestere copil anculita anculita Buna ziua, as dori sa stiu cum se procedeaza pentru obtinerea indemnizatiei de crestere copil dupa incheierea contractului de munca. Momentan am contract de ... (vezi toată discuția)