avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... situatie ciudata ...... cred eu ( a pr de divort )
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

situatie ciudata ...... cred eu ( a pr de divort )

buna ziua, ............... as avea si eu o intrebare ( desi nu cred ca are raspuns ... )
sunt implicata intr-un pr de divort, ajuns in stadiul de apel, pt ca paratului nu i-a convenit hotararea instantei de fond
probl e ca am avut termen acum 2 luni si instanta de apel nu a reusit inca sa redacteze cateva randuri si as vrea sa stiu si eu daca

exista o limita pt a redacta o hotarare ? sau astept pana se lamureste instanta cum s-o motiveze ? nu exista nici o lege care sa specifice un astfel de termen???

parerea mea e ca dl jud , emotionat de situatia nu tocmai roz a paratului, s-a grabit sa schimbe culpa, fara sa citeasca dosarul si acum nu mai e in stare sa motiveze schimbarea ...... pe care de altfel o astept si eu cu nerabdare sa vad din ce motive a considerat ca prim instanta a gresit ...... aceasta asteptare imi strica ai alte socoteli legate strict de acte personale.

va multumesc pt orice raspuns imi puteti da
Cel mai recent răspuns: c_ia , utilizator 13:38, 30 Aprilie 2010
Pai...in legatura cu redactarea hotarari care dureaza..poate sunteti din Craiova...:D
procedura civila nu dispune un termen pentru redactare.
Sotul poate cere impartirea bunurilor dv., asa cum le poate cere la imparteala si pe ale mele sau ale vecinilor de bloc.
Pentru ca justitia e libera, putem cere orice, inclusiv Casa Poporului sau sa fim declarati destepti.
Sigur, urmeaza a se vedea ce se admite, lucru diferit de a cere.

Cat priveste culpa, eu nu cunosc, personal, niciun cuplu in care numai unul sa fi fost vinovat. Nici macar un singur cuplu.
Sustin extrem de rar culpa exclusiva si caut sa arat partii pe care o reprezint, de fiecare data, cta de consumatoare de nervi, timp, stres si bani e cererea de culpa exclusiva.
Ca psihologii spun ca nu ar exista mai niciodata in relatii culpe exclusive, asta nu ma intereseaza; ma intereseaza ca partea pe care o reprezint/asist sa inteleaga ca a cere asta inseamna probleme.
Ca nu exista sot sau soata perfecta si ca orice culpa, cat de mica, a celui care cere culpa exclusiva duce la admiterea unei culpe comune.

Ciudat sa va spuna unii cu cunostinte de drept ca nu se poate rasturna in apel, orice e posibil. Poate ca nu au experienta practica in Familiei, cine stie.
Redactarea dureaza si in functie de cat e de incarcata respectiva instanta; de fapt asta e primul criteriu.
Restul... nu e chiar capat de lume sa faci o motivare pentru o admitere/respingere... ;)
M-am gandit foarte mult pana sa depun cererea, am trecut cu vederea multe, si pt faptul ca nu am vrut sa lovesc un om care e jos. Dar nu am putut sa astept la infinit tocmai pt ca acel om putea sa loveasca si de jos.
Eu am vrut sa mergem de comun acord pt a face economie de nervi in primul rand, si nu numai, dar nu a vrut indiferent ce argumente am folosit. De la inceput si pana la sfarsit a insistat ca nu vrea sa div, ca nu are nimic sa-mi reproseze, lucru pe care l-a spus si instantei.
Am vrut chiar sa merg pe culpa comuna tocmai pt a se termina cat mai repede..... dar am fost sfatuita sa n-o fac pt ca oricum va spune el povesti, ceea ce s-a si intamplat cand si-a dat seama ca nu mai am de gand sa trec cu vederea nimic, si nu voi renunta la actiune. N-avea nimic sa-mi reproseze dar la final a cerut culpa mea exclusiva si cheltuieli de judecata desi a avut avocat platit de stat, aceasta solicitare spune ceva despre persoana care face astfel de lucruri.
Vina mea e ca am luat o hotarare si nu am vrut sa mai cedez, si daca renuntam la actiune nu faceam decat sa intarzii inevitabilul.
Tocmai pt ca nimeni nu e perfect, si pt ca sunt constienta ca o persoana nu se poate certa singura, nu am vrut sa-mi spal toate rufele in public, au ramas si lucruri nespuse, nu mai conteaza. Ce ma deranjeaza e ca dureaza atat de mult sa se dea acea motivare, pt ca presupun ca nu pot legaliza hotararea pe care o am din moment ce nu mai e valabila in formatul initial.
Cred ca schimbarea hotararii e mai mult o nedreptate morala pt hartuirea la care am fost supusa pana acum, si care nu se mai termina, pt ca fiecare termen de judecata ma afecteaza si fizic.
Pt ca amenintarile lui cu cel putin 6 termene, si cu alte lucruri pe care nu mai are rost sa le insir si le-a dus la indeplinire, si rezultatul loveste in sanatatea mea in primul rand.
In ceea ce priveste motivarea si eu credeam ca nu e un capat de lume ..... dar inca astept, pe 10 mai se fac 3 luni, doar ca sa spuna ca s-a admis si e culpa comuna.
In final ..... nu a durat casnicia cat a durat div cu totul, si inca nu s-a terminat. :stunned:
Si Doamne fereste sa-mi pierd cumva buletinul ........... sau si mai grav sa-mi fac curaj sa dau atentie cuiva si poate sa am un copil, ca in ritmul asta ar putea avea acelasi nume cu fostul sot ......
Am exagerat .... stiu, dar am simtit nevoia sa fac o gluma de incheiere, pt ca momentan sunt mai bine, ca doar nu am mai dat nas in nas de 3 luni. :D
Partea cu copilul nu e gluma, aveti dreptate, e posibil.
Dar partea cu nedreptatea morala nu vad sa fie... daca amandoi ati gresit tocmai pentru ca niciunul nu e perfect era normal sa ramana o hotarare in acest mod. Ba chiar, daca ati vazut ca sunteti in apel pe motivul asta, puteati achiesa la apel si terminati totul mai repede.
Ce treaba are de cine e platit avocatul, nu stiu...

Alte discuții în legătură

Cost proces divort copil minor si partaj-bucuresti crinamara crinamara Imi puteti spune care sunt costurile (aproximativ) unui divort cu copil minor si partaj, fara complicatii (infidelitate, parasirea domiciluilui de catre sot, ... (vezi toată discuția)
Despre divort betina betina sunt casatorita de aproape 2 ani....dar casnicia mea nu este asa cum am crezut eu ca va fi.. :( nu am copii ...nu avem bunuri impreuna...in concluzie nu ar ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna oanacon oanacon as vrea sa stiu ca daca accept divortul din culpa comuna,cu toate ca nu sunt eu cea care a inselat,daca prin intelegere cu fostul sot pot aajunge la un acord ... (vezi toată discuția)