avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Civil-proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Civil-proprietate

Familia mea (tata, matusa si bunica, aceasta din urma avand si drept de uzufruct viager asupra intregului imobil) au detinut un imobil, casa P+2 etaje. Tatalui meu revenindu-i cota de 11/24 ( astfel ca 8/24 dobantit cu titlu juridic donatie, iar 3/24 dobandit cu titlu juridic mostenire dupa bunic), matusa mea detine 9/24, iar bunica restul. In anul 2001.04. tatal meu a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu X, prin care si-a vandut cota sa de 11/24, contract care a fost semnat si stampilat de catre un avocat (mai precizez faptul ca tatal meu a fost pacalit de X, crezand ca imprumuta bani de la acesta din urma, iar in momentul in care ii va inapoia banii contractul se va rupe, acesta fiind doar o garantie). In baza acestui contract de vanz-cump. incheiat de avocat, X si-a intabulat dreptul sau de proprietate in cartea funciara si astfel a devenit proprietar asupra cotei de 11/24, ulterior facand si iesirea din indiviziune.
In 2007 X a vandut lui Y cota de 11/24, iar Y a incercat sa ne evacueze din imobil.
Din cauza stresului acumulat in tot acest timp tatal meu a decedat in iunie 2008.:(
Va rog sa ma sfatuiti, as putea cere anularea acelui contract de vanz.-cump. pe baza faptului ca nu a fost incheiat in forma autentica la notar? sau ce posibilitati am in recuperarea cotei de 11/24??ce demersuri se mai pot face..
Tatal meu impreuna cu mama au cerut anularea contractului pe motiv ca mama nu si-a dat acordul in momentul incheierii contract. insa actiunea a fost respinsa cu motivatia ca mama are doar drept de creanta.
Va rog cateva sfaturi...multumesc:((
Cel mai recent răspuns: Cristina_1 , utilizator 01:07, 20 Aprilie 2010
mult.....,contactati un avocat sa va indrume!succes!
Am avut 5 avocati in patru dosare separate si nu au facut nimic....as fi vrut cateva sugestii dar se pare ca nu am noroc nici pe site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune tudor_nineta tudor_nineta bunica decedata martie 2010 2 copii decedati in 1987 de la copii eu de la fata varu de la baiat sucesiune deschisa dar neterminata pentrru ca nu am titlul ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare cumparare onicutza onicutza buna ziua! am citit recent un material in care se spune va un coproprietar nu poate sa vanda cota parte pe care o detine,daca nu este facut partajul,decat daca ... (vezi toată discuția)
Mostenire casa parinteasca david08 david08 Buna ziua, Povestea este in felul urmator, bunicul meu a murit in anul 2002, iar unchiul meu impreuna cu sotia lui s-au mutat in casa parinteasca unde inca ... (vezi toată discuția)