Familia mea (tata, matusa si bunica, aceasta din urma avand si drept de uzufruct viager asupra intregului imobil) au detinut un imobil, casa P+2 etaje. Tatalui meu revenindu-i cota de 11/24 ( astfel ca 8/24 dobantit cu titlu juridic donatie, iar 3/24 dobandit cu titlu juridic mostenire dupa bunic), matusa mea detine 9/24, iar bunica restul. In anul 2001.04. tatal meu a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu X, prin care si-a vandut cota sa de 11/24, contract care a fost semnat si stampilat de catre un avocat (mai precizez faptul ca tatal meu a fost pacalit de X, crezand ca imprumuta bani de la acesta din urma, iar in momentul in care ii va inapoia banii contractul se va rupe, acesta fiind doar o garantie). In baza acestui contract de vanz-cump. incheiat de avocat, X si-a intabulat dreptul sau de proprietate in cartea funciara si astfel a devenit proprietar asupra cotei de 11/24, ulterior facand si iesirea din indiviziune.
In 2007 X a vandut lui Y cota de 11/24, iar Y a incercat sa ne evacueze din imobil.
Din cauza stresului acumulat in tot acest timp tatal meu a decedat in iunie 2008.:(
Va rog sa ma sfatuiti, as putea cere anularea acelui contract de vanz.-cump. pe baza faptului ca nu a fost incheiat in forma autentica la notar? sau ce posibilitati am in recuperarea cotei de 11/24??ce demersuri se mai pot face..
Tatal meu impreuna cu mama au cerut anularea contractului pe motiv ca mama nu si-a dat acordul in momentul incheierii contract. insa actiunea a fost respinsa cu motivatia ca mama are doar drept de creanta.
Va rog cateva sfaturi...multumesc:((
Succesiune
tudor_nineta
bunica decedata martie 2010
2 copii decedati in 1987
de la copii eu de la fata
varu de la baiat
sucesiune deschisa dar neterminata pentrru ca nu am titlul ... (vezi toată discuția)