avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare cumparare

buna ziua! am citit recent un material in care se spune va un coproprietar nu poate sa vanda cota parte pe care o detine,daca nu este facut partajul,decat daca ceilalti coproprietari decat daca ulterior vanzarii ceilalti sunt deacord cu vanzarea,altfel contractul devine nul iar coproprietarii revin la cotele detinute anterior.intrbarea mea este:daca am fost 3 coproprietari nefiind facut partajul,2 am vandut,iar cel de-al 3 lea nu estw de acord cu vanzarea se poate anula contractul de vanzare cumparare?????va rog mult dati-mi si mie un raspuns.va multumesc!!!
Cel mai recent răspuns: onicutza , utilizator 20:34, 30 Mai 2009
Ce ati instrainat ?Cum ati facut instrainarea ?Da , informatiile pe care le-ati gasit dumneavoastra sunt corecte .E necesar consimatantul expres , liber exprimat, neviciat , in vederea incheierii unui act juridic de dispozitie, cum e vanzarea cumpararea .
Lipsa acordul de vointa al unuia dintre coparatasi conduce la nulitatea absoluta a contractului de vanzare cumparare.
am instrainat o casa. am facut un act de vanzare cumparare acum 20 ani prin notariatul de stat de atunci.notarul murit.v-am spus povestea mea,am vandut partea mea matusii mele,dar nu am primit nimic.acum am aflat ca si mama are o cota parte.casa fiind mostenita de mine bunica si mama.eu si bunica care a decedat imediat dupa vanzare,am vandut cotele noastre.mama nu avandut.nefiind partajul facut.pot cere anularea contractului???ma zbat pentru-ca am fost pacalit la acea vreme.va multumesc!
Actiunea in rezolutiunea vanzarii cumpararii pentru neplata pretului e una reala , imprescriptibila , cand e introdusa de vanzator.(spre deosebire de cea introdusa de cumparator care e prescriptibila in termenul de 3 ani -personala)
Insa , in vederea neexecutarii culpabile a obligatiei ce-i incumba cumparatorului, mijloacele de proba trebuie sa fie variate (inscrisuri , martori).

Impresciptibilitatea acestei actiuni va da posibilitatea sesizarii instantei de judecata .

Va sfatuiesc , intrucat timpul scurs, este , fara echivoc , in defavoarea dumneavoastra, sa va angajati un avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
vroiam sa sstiu daca pot pleca pe anularea actului,pe aceea cu cotele individe,cand nu sunt deacord ceilalti coindivizari? se poate merge pe asta???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil TRIFU-PAUL TRIFU-PAUL buna ziua! suntem 4 coproprietari ai unui imobil si unul dintre coproprietari nu este de acord cu vanzarea. mentionez ca niciunul nu locuim in imobil. Nu ne ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara partaj cyan cyan 1. este posibila vanzarea unei cote-parti dintr-un teren agricol de pe un titlu de proprietate unde sunt mai multi proprietari fara iesire din indiviziune? ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare rddox rddox Exista un text de lege care interzice vanzarea unei cote parte dintr-un imobil aflat in proprietatea a 3 persoane ( frati) , inainte de a initia un proces de ... (vezi toată discuția)