avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Defacerea disciplinara a contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Defacerea disciplinara a contractului de munca

Buna ziua !
Angajatul a cerut concediu fara plata pana la data de 18.04.10 . Familia lui spune ca este plecat in Italia deci nu va mai veni . Urmeaza sa-l convoace angajatorul la o cercetare prealabila .Avand in vedere ca va lipsi se va desface contractul de munca in temeiul art.58 coroborat cu art. 61 lit a . Intrebarea mea este : cu ce data trebuie desfacut contractul ? data la care s-a terminat concediul fara plata ? pt ca intervine problema registrului electronic al angajatior "
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:59, 19 Aprilie 2010
Cu data de 19 04 10...poate evita ,desfacerea disciplinara ,prin demisie pe care o vor depune rudele!
Orice decizie se aplica de la data comunicarii acesteia.

Dvs oricum veti face inscrisuri in carnet ca in perioada X (respectiv perioada de angajare) salariatul a avut Y zile de absente nemotivate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim cu art. 61/a carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Pentru ca o decizie de incetare a CIM pt. absente nemotivate - si neprezentare a salariatului la data convocarii - este de ajuns art. 61/a sau ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara luminita29 luminita29 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema. Salariat si-a depus demisia, in CIM sunt prevazute 20 de zile lucratoare preaviz. Angajatorul doreste ca ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)