avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lamurire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lamurire

buna ziua
va rog sa ma lamuriti, daca se poate
acum o luna am intentat proces de divort si am cerut sa-mi fie incredintat copilul minor si sa-mi reiau numele avut dinaintea casatoriei. nu mi-am angajat avocat pentru ca am considerat ca nu este necesar atata timp cat nu aveam, ziceam eu atunci, ce imparti. la proces el a venit cu avocata sa care a facut o intampinare si doreste ca eu sa fiu de acord cu desfacerea casatoriei din culpa comuna si imi incredinteaza copilul. initial am fost de acord,dar cand am citit cu atentie ce scrie in acea intampinare am constatat ca nu este nimic adevarat. ma invinovateste ca am cheltiut impreuna cu el banii firmei(asta este o alta poveste.am fost de acord sa fiu administrator la o firma, iar el asociat care e in insolventa). eu nu sunt de acord pt ca nu este asa. fiecare trebuie sa aduca cate un martor. noi am luat si un credit pe care el l-a folosit in firma, atunci am constatat ca am fost trecuta divortata si nu era asa, poate creditul fi bagat la partaj?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:52, 18 Aprilie 2010
Atata vreme cat creditul este facut in timpul casatoriei, este normal sa fie introdus la partaj.
In ceea ce priveste culpa desfacerii casatoriei, o culpa comuna inseamna ca amandoi sotii se fac vinovati de destramarea casatoriei, si exista posibilitatea ca sentinta pronuntata sa fie fara motivare, deci nu va afecteaza cu nimic.
fostul sot se refera in cerea reconventionala numai la firma si afirma ca eu l-am parasit(de fapt m-a scos afara) pt ca nu mai avea bani, lucru care nu e adevarat . imi este teama sa nu se scrie in sentinta ca sunt de acord ca am cheltuit banii, ceea ce nu este adevarat. in legatura cu creditul , am aflat acum ca am fost trecuta divortata, iar el apare casatorit atunci cand s-a facut dosarul, ce pot sa fac?
in ceea ce priveste creditul, asa cum am mai spus, acesta este facut in timpul casatoriei, chiar daca ati fost trecuta divortata, nu are importanta atat timp cat data contractarii creditului este in timpul casatoriei. Referitor la acest credit si la partaj mai sunt si alte discuti de facut, dar faptul ca ati fost trecuta divortata nu are nici o valoare.
In ceea ce priveste teama dvs de a nu se intelege ca sunteti de acord cu cele mentionate de sot in cererea reconventionala, puteti face o intampinare la aceasta in care sa combateti cele afirmate de el. Dar asa cum am mai aratat culpa comuna nu inseamna ca recunoasteti ceva, ci doar ca ambii soti se fac vinovati de desfacerea casatoriei. Deasemenea hotararea poate sa nu contina motivare- adica sa nu se spuna motivele pentru care s-a pronuntat divortul, ci sec doar ca se pronunta divortul - si cu atat mai mult nu va afecteaza cu nimic o culpa comuna/.
ionicon a scris:

fostul sot se refera in cerea reconventionala numai la firma si afirma ca eu l-am parasit(de fapt m-a scos afara) pt ca nu mai avea bani, lucru care nu e adevarat . imi este teama sa nu se scrie in sentinta ca sunt de acord ca am cheltuit banii, ceea ce nu este adevarat. in legatura cu creditul , am aflat acum ca am fost trecuta divortata, iar el apare casatorit atunci cand s-a facut dosarul, ce pot sa fac?





cel mai bun sfat este sa va angajati avocat..din cate vedeti lucrurile nu-s chiar asa simple...mai ales daca aveti si datorii.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntarea divortului din culpa excesiva,atrage dupa sine.... ioanraul ioanraul daca divortul se pronunta din culpa excesiva a mea,imi afecteaza programul de vizitare a minorului?mentionez faptul ca am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)
Divort din vina exclusiva a paratului mihai011 mihai011 Buna ziua Sotia a bagat divort, ea fiind in Italia si-a angajat avocat in tara,la inceput a fost intelegerea de \"divort prin acord, din vina ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj mancipri mancipri speta . sotia introduce actiune de divort . cere desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului ( consum excesiv de alcool , agresiv ). nu cere partajul . ... (vezi toată discuția)