avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... intrebari II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

intrebari II

Buna ziua,
Am si eu 3 intrebari legate de o intreprindere individuala:
1.daca am un contract de comodat ptr masina si activitatea II se desfasoara la beneficiari , se poate deconta benzina (sume mici) ?
2.se pot deconta incarcarile cartelei telefonice ?
3.una dintre activitati este vanzarea de spatiu web (webhosting) .Spatiul il cumpar (nu pe II) de la alta firma si il revand (prin II). Este legal asa ? adica sa nu apara in contabilitatea II faptul ca eu cumpar spatiul de la o alta firma ? sa apara ca numai il vand.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: pavelescu2005 , utilizator 13:05, 19 Aprilie 2010
pavelescu2005 a scris:

Buna ziua,
1.daca am un contract de comodat ptr masina si activitatea II se desfasoara la beneficiari , se poate deconta benzina (sume mici) ?
[...]

Din pacate benzina nu se scade atunci cand calculati impozitul (este cheltuiala nedeductibila).

pavelescu2005 a scris:

Buna ziua,
[...]
2.se pot deconta incarcarile cartelei telefonice ?
[...]

Da.

pavelescu2005 a scris:

Buna ziua,
[...]
3.una dintre activitati este vanzarea de spatiu web (webhosting) .Spatiul il cumpar (nu pe II) de la alta firma si il revand (prin II). Este legal asa ? adica sa nu apara in contabilitatea II faptul ca eu cumpar spatiul de la o alta firma ? sa apara ca numai il vand.
Multumesc mult.

Nu este corect. Atat vanzarea, cat si cumpararea trebuie facute pe II.
Ultima modificare: Duminică, 18 Aprilie 2010
Iulian MANEA, Contabil
Iulian Manea a scris:

Nu este corect. Atat vanzarea, cat si cumpararea trebuie facute pe II.

Eu ma gandeam ca oricum platesc impozit . Si in cazul in care nu trec cheltuielile mele, impozitul va fi mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare transport la si de la locul de munca cu auto propriu AndreiIonitaCrb AndreiIonitaCrb Buna ziua, Am o intrebare legata de modalitatea de decontare a transportului la si de la locul de munca. In momentul de fata angajatorul imi deconteaza im ... (vezi toată discuția)
Este suficient contractul de comodat auto? adina73 adina73 Buna ziua, in cazul in care intr-o societate unul dintre asociati are masina proprie, se incheie contract de comodat intre acesta si societate, caz in care ... (vezi toată discuția)
Decontare bon fiscal de combustibil elenaisaicu elenaisaicu Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pot deconta un bon de benzina pe firma mea si masina personala. Mai exact am o firma ,sant asociat si administrator si ... (vezi toată discuția)