avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare transport la si de la locul de munca cu auto ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare transport la si de la locul de munca cu auto propriu

Buna ziua,
Am o intrebare legata de modalitatea de decontare a transportului la si de la locul de munca.
In momentul de fata angajatorul imi deconteaza im medie 450 de lei lunar, reprezentand RATB, Metrou si taxi.
De curand am facut o cerere catre conducere ca in loc de bonuri pentru transport public si taxi sa-mi deconteze bonuri de benzina care sa nu depaseasca acea valoare.
Aceasta cerere a fost respinsa pe motiv ca, desi este aceiasi suma, firma are cheltuieli mai mari pentru ca autoturismul nu este folosit in exclusivitate pentru activitatea economica. Raspunsul nu are prea multe explicatii doar una legata de deductibilitatea de 50% pentru vehicule ce nu sunt folosite exlusiv in activitatea economica, din care nu inteleg mare lucru si nici google nu prea m-a ajutat.
As vrea sa inteleg despre ce este vorba si in cazul in care este o solutie de decontare a combustibilului fara sa fie vreo diferenta pentru angajator fata de decontarea transportului public, care este aceea.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 7 Martie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: AndreiIonitaCrb , utilizator 12:22, 7 Martie 2018
In cazul prezentat, firma va putea deduce numai jumatate din cheltuiala si numai jumatate din TVA. Cealalta jumate , din cheltuiala si din TVA, este nedeductibila. Asta inseamna ca numai jumatate din TVA se va putea compensa cu TVA din vanzari, iar la calculul impozitului pe profit, numai jumatate din cheltuiala se va scadea din veniturile realizate, rezultand un impozit mai mare..
Multumesc pentru raspuns.
Nu exista nici o solutie prin care sa imi deconteze macar partial combustibilul astfel incat pentru ei sa nu existe diferente?
Eu as accepta sa-mi deconteze numai jumatate, macar sa nu suport eu in totalitate cheltuielile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Este suficient contractul de comodat auto? adina73 adina73 Buna ziua, in cazul in care intr-o societate unul dintre asociati are masina proprie, se incheie contract de comodat intre acesta si societate, caz in care ... (vezi toată discuția)