avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... pot folosi un domeniu web din doua cuvinte, din care ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

pot folosi un domeniu web din doua cuvinte, din care unul e marca inregistrata??

Buna,

nu vreau sa dau exact numele, fiind vorba de un brand arhi-cunoscut.
presupunem ca vorbim despre cuvantul "nume". Acesta este marca inregistrata, atat "nume" cat si domeniul web "nume.ro"

eu pot folosi (ca de inregistrat am inregistrat) un domeniu web de forma "prenume-nume.ro" ???
siteul "prenume-nume.ro" face referire la "nume", fiind de fapt un site de promovare al "nume", creat si administrat de mine intrucat eu sa vand produsele "nume" (avand dreptul sa vand aceste produse)

Am nevoie de raspuns urgent!!
Cel mai recent răspuns: Talk Partners , Consilier juridic 02:06, 20 Aprilie 2010
Termenii sunt urmatorii:

Marca comerciala
Sigla Oriflame este marca inregistrata Oriflame Cosmetics.
Oriflame este marca inregistrata a companiei Oriflame Cosmetics S.A. Acest simbol nu poate fi copiat sau utilizat fara consimtamantul expres scris in acest sens. Toate marcile si simbolurile care apar pe acest website sunt proprietatea Oriflame Cosmetics S.A. sau a altor proprietari care pot solicita obtinerea consimtamantului pentru folosirea acestora.
..............................

Website-urile Oriflame sunt detinute si administrate de Oriflame. Continutul website-urilor Oriflame este marca inregistrata. Cu exceptia modalitatilor mentionate in acest loc, niciunul dintre materialele website-urilor Oriflame nu poate fi copiat, reprodus, distribuit, republicat, incarcat, expus, postat sau transmis pe orice cale sau prin orice mijloc
................................
Nota cu privire la Consultantii Oriflame si site-urile lor Oriflame personalizate.
Consultantii Oriflame sunt terte parti contractante ale Oriflame si nu sunt sub nicio o forma afiliate Oriflame. Oriflame nu este raspunzatoare pentru declaratiile, faptele, sau omisiunile acestora, savarsite prin intermediul unui website Oriflame, in afara acestuia sau prin orice alt mijloc. Fara a limita cele declarate mai sus, desi Oriflame acorda permisiunea unor consultanti Oriflame de a crea situri online personalizate care contin insemnele si textele Oriflame si pot imparti unele URL cu anumite website-uri Oriflame (de exemplu, URL-uri de formatul Numele consultantului Oriflame.[ ].com ), sunteti de acord si aprobati faptul ca Oriflame nu are niciun fel de control asupra acestora si nu este raspunzatoare pentru textele, imaginile sau alte informatii ori materiale postate de consultantii Oriflame pe asemenea site-uri Oriflame online, (informatii, materiale, si imbunatatiri denumite generic " Continut apartinand Consultantilor Oriflame ") si nici pentru orice alte materiale comunicate dvs. de catre un consultant Oriflame. Oriflame nu face niciun demers pentru a confirma acuratetea sau siguranta continului sau altor materiale comunicate dvs. de un consultant Oriflame, si nu ofera nicio garantie cu privire la securitatea comunicatiilor dintre dvs. si consultantii Oriflame in procesul de folosire a continutului apartinand consultantilor Oriflame (de exemplu, legaturile email postate de catre consultantii Oriflame).

****Am exclus doar pasaje care nu au legatura cu situatia de fata.

Obiectul contractului dintre PJ ce o reprezint si Oriflame il reprezinta vanzarea produselor Oriflame conform brosurilor periodice publicate de ei, largirea numarului de clienti si coordonarea acestora. Siteul e de recrutare.

Deci tinand cont de termenii de mai sus, am sau nu am voie sa utilizez reprezentant-oriflame.ro?

Termenii sunt aceeasi si in UK, Suedia, Cheia, Rusia, etc. In tarile astea exista zeci de siteuri de genul celui administrat de mine si toate au in URL cuvantul "oriflame"

Nu exte cumva aceeasi sitatie ca la capsulelavazza.ro ; telefoanenokia.com, www.iphonemobile.ro, etc etc ?
Dumnezeule mare, continutul unui contract este confidential si nu trebuie dezvaluit pe un forum public! Va sfatuiesc sa eliminati imediat informatia, pentru a nu fi tinta unor procese din partea lor.

Termenii contractuali sunt generali. Un "pot" sau "poate" le da liberatea sa actioneze dupa bunul plac. In consecinta, au dreptul sa va ceara orice in legatura cu marca lor. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Site informatii servicii 0P1 0P1 Buna ziua, Am nevoie de o informatie. Vreau sa deschid un website, care sa contina informatii despre site-urile care ofera servicii web, hosting, ... (vezi toată discuția)
Trademark european asupra unui domeniu web Stadva Stadva Am inregistrat de curand un domeniu web de tipul [i]cuvant[/i].info . Pe [i]cuvant[/i] exista un trademark european . [i]Cuvant[/i] e de fapt numele unui joc ... (vezi toată discuția)
Exista vreo lege în românia care să oblige site-urile web ... pcman pcman Exista vreo lege în România care să oblige site-urile web care vând produse (de exemplu magazine online) să-și afișeze datele complete ale societății ... (vezi toată discuția)