avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot renunta la o exceptie invocata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot renunta la o exceptie invocata?

In situatia in care la primul termen de judecata am invocat exceptia lipsei calitatii de reprezentant, - instanta a prorogat discutia pe exceptie - pot la urmatorul termen la care vreau sa ma si judec pe fond, sa renunte la aceasta exceptie?
Cel mai recent răspuns: ContSters40598 , utilizator 08:32, 19 Aprilie 2010
Da puteti renunta la aceasta exceptie la urmatorul termen
Daca se invoca exceptia conexitatii si la acelasi termen se raspunde, aratand ca nu exista cauza de conexitate, poate instanta sa treaca tot atunci la judecarea pe fond a cauzei sau va trebui mai intai sa se pronunte prin incheiere asupra exceptiei conexitatii si abia dupa alt termen , asupra fondului?
Prioritate au exceptiile invocate.Daca instanta de judecata va aprecia ca se impune conexarea celor doua pricini , poate trece peste vointa dumneavoastra.
Altceva ma interesa!
In situatia in care nu exista cauza de conexitate, poate instanta in aceeasi sedinta in care abia s-a invocat exceptia conexitatii (la care partea arata ca nu se impune conexarea), sa se treaca si pe fond? Sau mai intai trebuie sa se proinunte prin Incheiere asupra exceptiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de litispendenta WEO WEO Buna seara, rog sa imi spuna cineva cum se numeste exceptia care se invoca atunci cand exista doua cereri de chemare in judecata/doua dosare [b]identice[/b] ... (vezi toată discuția)
Exceptii procesuale ESPERO ESPERO imi poate spune cineva de ce exceptia puterii de lucru judecat are prioritate fata de exceptia lipsei calitatii procesuale active ? (vezi toată discuția)
Doua dosare in instanta pt acelasi obiect.ce este de facut? gloriprest gloriprest Va salut cu drag.Prietena mea a mai facut o gresala.A trimis la judecatorie prin posta o actiune judecatoreasca fara confirmare de primire si a urmarit pe sait ... (vezi toată discuția)