avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare srl

Buna ziua!As dori sa infiintez un SRL care printre altele sa aiba ca domeniu de activitate si asigurari non viata.Puteti sa-mi spuneti ce acte ar fi necesare pentru a fi in regula ?Mentionez ca am si un contract de mandat cu un broker asigurari . Ce ar trebui sa fac ? Multumesc anticipat pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 20:59, 25 Aprilie 2010
Legea 32/2000, speciala pt activitatea de asigurari nu mai permite (cum permitea vechea Lege 47 ca forma de societate de asigurari si pe cea de SRL; acum poate fi doar SA. mai exista si o sumedenie de restrictii: de capital, de bonitate, reputatie, etc, reglementate si prin Norme CSA (www.csa-isc.ro); in plus ar fi si problema conflictului de interese.
Parerea mea este sa va limitati la activitatea de intermediere in asigurari, dar si pt aceasta activitate a unui SRL trebuie sa figureze ca obiect unic de activitate, cu restrictii diferite pentru agent sau broker de asigurare.

Succes!
In cazul in care inchiriez un spatiu si am un contract de colaborare cu un broker ce ar trebui sa mai fac pentru a fi in legalitate ?
Faceti asigurari ca PFA. E mai simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Devenire broker asigurari ContSters184692 ContSters184692 Ce trebuie sa fac sa devin broker in asigurari? Trebuie sa fac contracte cu toate societatile de asigurari? (vezi toată discuția)
Infiintare societate broker de asigurari carolpaul carolpaul Ce acte sunt necesare , cati bani imi trebuie si ce pregatire trebuie pentru a deschide societatea. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Asistent broker de asigurari ca pers juridica edit tamas edit tamas Va rog sa ma lamuriti! sunt o firma care are ca obiect de activitate intermedieri financiare- vechiul CAEN 6713. Intermedieaz credite si leasing. De acum ... (vezi toată discuția)