avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate construi casa pe un teren aflat in propr ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate construi casa pe un teren aflat in propr altcuiva ?

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un teren, care nu poate fi vandut decat cu constructie intabulata pe el. ( asa e restrictie in contractul de vanzare-cumparare). Nefiind nici o posibilitate sa-l cumpar, as dori ca actualul proprietar sa obtina certificatul de urbanism si proiectul de casa pe care il vreau eu, apoi eu sa incep sa construiesc casa, pana cand casa e gata si e intabulata. Fiind intabulata, imi poate vinde apoi terenul ... Exista o astfel de posibilitate ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: sorel_789 , utilizator 17:19, 20 Aprilie 2010
nu stiu.
eu nu intelg ce legatura au cei de la primaria in toata povestea asta.
de ce e nevoie de acordul lor ca proprietarul sa poata dispune liber de bunul proprietatea sa!?
cum a dobandit actualul proprietar terenul?
uitati, aici e contractul de vanzare cumparare si ult extras CF dupa ce s-a ridicat o sarcina : [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
sorel_789, utilizator
stie cineva despre ce e vb in acest contract ? (legat de aceasta conditie rezolutorie)

Exista vreo posibilitate sa intru in posesia acestui teren ?
faceti un antecontract de vanzare cumparare.
te rog, fii umpic mai explicita ... fac un antecontract de vanzare cumparare ... ce reprezinta acest antecontract ? imi da drepturi sa merg sa scot autorizatii ? sau sa construiesc casa pe numele meu ? sau pot construi casa si apoi vine totul pe numele meu ?

cum ar trebui sa procedez ?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Am cumparat o casa pe un teren care era grevat de o conditie rezolutorie. ContSters57747 ContSters57747 Buna ziua, Am cumparat un imobil si un teren de la o societate comerciala. Respectiva societate comerciala a devenit proprietarul terenului prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare imobil fara teren marcel.damaschin marcel.damaschin Se poate vinde de catre o societate o constructie din tabla, cu destinatie de spatiu comercial, fara a fi si proprietar pe teren? Si in ce conditii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare vickm vickm Este obligatoriu sa merg la notar pt autentificarea unui antecontract de vanzare-cumparare? Daca nu este obligatoriu care ar fi avantajele? Ce taxe se ... (vezi toată discuția)