avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... demolare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

demolare

Cine trebuie amendat sau chemat in judecata in caz de demolare, in situatia in care pe proprietatea privata a unei persoane se afla o constructie abandonata, care nu a fost construita si nici folosita de catre proprietarul terenului, iar acesta ar fi de acord cu desfiintarea constructiei? Care este procedura de urmat?
Cel mai recent răspuns: lacramioara90 , utilizator 08:58, 20 Aprilie 2010
Procedura pentru demolare este aceeasi ca si pentru autorizatia de constructie. Practic trebuie facuta o cerere la primaria in raza carei sa afla terenul si dupa obtinerea autorizatiei de demolare se incepe demolarea care va fi consemnata intr-un p.v. de catre reprezentantii primariei. Pentru mai multe detalii vedeti legea 50/1991 cu modificarile si completarile ulterioare.
cred ca este necesar o clarificare, este vorba de o casa construita candva de romi, abuziv, pe proprietatea privata a persoanei in cauza, iar proprietarul terenului, din teama, nu o sa faca pasul acesta si nici nu o sa plateasca pentru autorizatia de demolare...
va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garaj fara autorizatie,ce fac? flopur flopur in urma cu 6ani am cumparat un garaj situat intr-o baterie de garaje ,unele cu autorizatie de constructie ,altele fara,al meu fara.Inainte de cumparare garajul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie ioniboni ioniboni Daca nu am autorizatie de constructie pt o casa (vreau sa fac o casa la tara) unde nu are nimeni asa ceva ce pot pati?Si aceasta autorizatie unde anume se ... (vezi toată discuția)
Proprietate moștenită de la tată și bunici, fiind în coproprietate cu alte rude (veri, mătuși): construcții+teren im82 im82 Bună dimineața, Ref. la o proprietate moștenită de la tată și bunici, fiind în coproprietate cu alte rude (veri, mătuși), construcții+teren ... (vezi toată discuția)