avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... legea falimentului persoanei fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

legea falimentului persoanei fizice

Buna ... am un credit la o banca si nu mai am posibilitate sa-l platesc in curand voi ajunge la 120 zile de credit neplatit... sunt in concediu de paternitate si sotia mea nu lucreaza.... banca nu vrea sa ne ajute deloc cu o amanare sau cu o reducere a ratei lunare... creditul este de nevoi personale fara ipoteca fara girant.... as putea beneficia de legea falimentului persoanei fizice ?.... exista asa ceva?.... ce se va intampla daca nu imi mai pot plati creditul?
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:41, 19 Aprilie 2010
deocamdata nu exista lege a falimentului personal. daca nu ati gasit intelegere la banca, va indreptati catre o executare silita a bunurilor
procedurile mai dureaza , poate pana la o executare, legea intra in vigoare
Ultima modificare: Luni, 19 Aprilie 2010
ContSters79003, utilizator
nu am bunri pe numele meu decat o amarata de masina care valoreaza max500 euro.... iara atata timp cat nu am girat cu nimica le credit poate sa imi ia ceva?
Daca va exista o lege a falimentului persoanei fizice, posibil, in functie de intrarea acesteia in vigoare, sa beneficiati de prevederile aceasteia sau nu.

Daca, pana atunci, va incepe executarea silita impotriva dvs., chiar si acea "amarata de masina" va fi "valorificata"...si in plus, toate bunurile mobile pe care le aveti (daca aveti, desigur).

Veti fi urmarit/executat silit in urmatorii cativa ani (teoretic 3-dar nu se stie exact cu suspendarea cursului prescriptiei), si pe bunurile "viitoare", respectiv : salariu, mosteniri, donatii, castiguri/premii etc. si in plus, veti figura ca debitor/restantier la Biroul de credite, ceea ce inseamna ca foarte multi ani de acum inainte, nu veti mai putea beneficia de obtinerea unui alt credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariala andat andat Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am un credit in derulare, girat de catre doua persoane (una decedata, una in viata). Creditul va avea in curand restanta ... (vezi toată discuția)
Girare credit bancar 83tzutzu 83tzutzu Buna ziua, am o nelamurire si v-as ruga sa ma ajutati intr-o problema legata de un credit bancar. Problema sta in felul urmator: o persoana a girat (cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita MariusOvidiu MariusOvidiu Buna ziua Am primit de la Biroul Executorului Jubecatoresc ............. o somatie de executare silita pt neachitarea unui credit. La un moment dat ... (vezi toată discuția)