avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Solutie executare banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Solutie executare banci

Buna ziua!
In rma cu citiva ani am contractat un credit. Am fost bun platnic pina anul trecut. Acum am restante si nu mai pot plati. Banca mi-a trimis dosarul la executor, care m-a anuntat ca il trimite in instanta. Daca nu am bani, ce pot sa fac? Care sint etapele ulterioare la care voi fi supus?
Cel mai recent răspuns: Evelina Minulescu , Avocat 16:46, 20 Aprilie 2010
Cit dureaza procedura? Cit timp mai am la dispozitie?
contractul de credit reprezinta titlul executoriu prin el insusi, in conformitate cu normele legale in materie, in vigoare.
sugestia mea era sa faceti o refinantare a creditului si sa dicutati cu cei de la banca sa va dea un ragaz pentru a proceda la aceasta refinantare, tocami pentru a impiedica inceperea procedurii executarii silite.In situatia in care apreciati ca nici in iitor nu veti avea posibilitati pecuniare, sugerez sa nu va indatorati mai mult decat este cazul.
In contextul in care nu va "permiteti" refinantarea, se va proceda mai intai la exeutarea asupra bunurilor cu care ati garantat creditul, iar daca acestea nu exista se va proceda la executarea silita intocmai.

Cu stima,
procedura executarii silite nu are un termen impus de lege, mai degraba depinde de cat de repede reuseste executorul sa faca demersurile care se impun.
in cazul dvs. este vorba despre executorul bancar, care cu siguranta ca va actiona cu celeritate in interesul bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprirea calin mihai calin mihai va rog sa-mi comunicati, daca se poate trimite trimite poprirea in cazul creditelor la banca, inainte de a cere incuvintarea executarii silite la instanta de ... (vezi toată discuția)
Poprire Bujor Catalina Bujor Catalina Buna ziua, va deranjez cu cateva intrebari: in cazul in care ratele ptr un credit nu au fost platite si debitorul a fost instiintat/somat sa plateasca, ... (vezi toată discuția)
Executare silita dana tudor dana tudor am un credit de nevoi personale la banca raiffesen nu am mai platit datorita ramanerii fara servici si eu si sotul creditul este din 2006 banca nu mi-a trimis ... (vezi toată discuția)