avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca pe imobil legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca pe imobil legea 10/2001

Buna seara,

Am nevoie de o informatie.
Sunt proprietarul unui apartament achizitionat conform legii 112/1995. Apartamentul nu a fost revendicat, nu face obiectul nici unui litigiu. In decembrie 2006 s-au implinit cei zece ani care interziceau instrainarea lui. Anul acesta am incercat sa fac un credit de nevoi personale cu ipoteca si am primit de la banca un raspuns cel putin ciudat: imobilul nu poate fri vindut si nici nu poate fi ipotecat, legea invocata fiind Legea 10/2001 art.43 alin.2.
Poate cineva sa-mi explice ce si cum?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 20:54, 24 Februarie 2007

Buna seara,

Am nevoie de o informatie.
Sunt proprietarul unui apartament achizitionat conform legii 112/1995. Apartamentul nu a fost revendicat, nu face obiectul nici unui litigiu. In decembrie 2006 s-au implinit cei zece ani care interziceau instrainarea lui. Anul acesta am incercat sa fac un credit de nevoi personale cu ipoteca si am primit de la banca un raspuns cel putin ciudat: imobilul nu poate fri vindut si nici nu poate fi ipotecat, legea invocata fiind Legea 10/2001 art.43 alin.2.
Poate cineva sa-mi explice ce si cum?

Multumesc

Ai radiat ipoteca si interdictia de instrainare si grevare?
Dupa ce ai facut ultima plata pt.locuinta, trebuia sa soliciti de la institutia cu care ai incheiat contractul de v/c sa-ti de-a o adeverinta din care sa rezulte ca ai achitat integral imobilul si este de acord cu radierea interdictiei de instrainare.Chiar daca nu ai efectuat aceasta radiere, banca nu avea nici un motiv sa-ti refuze creditul.Art. din lg.10/2001 la care a facut trimitere banca se refera la situatia in care ai fi dorit instrainarea imobilului iar pe rolul instantelor ar fi o actiune promovata de fostul proprietar sau mostenitorii lui.
ASa cum a zis si Vera solicitati de la institutia cu care ati incheiat contractul de v-c o adeverinta ca a fost achitat tot debitul si radiati interictia de instrainare de la C Funciara. Cu actul de la CF va duceti din nou la banca.
Oricum in raspunsul ei banca a cam incurcat borcanele, dar deh se mai intampla.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare ipoteca cristihlibac cristihlibac Buna seara, De curand am achitat un credit ipotecar si doresc sa stiu ce documente sunt necesare pentru ridicarea ipotecii. Multumesc anticipat cristi (vezi toată discuția)
Sfat ridicare ipoteca crystyn37 crystyn37 In anul 2003 am cumparat un apartament prin credit ipotecar ,iar in anul 2008 am finalizat plata acestuia si am primit de la banca o adresa catre OCPI unde ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde un apartament ipotecat? stefan_73 stefan_73 Buna Seara. Sunt in divort cu sotia mea ,aceasta are un credit de consum de 40.000 euro obtinut in timpul casatoriei,credit obtinut prin ipotecarea unui ... (vezi toată discuția)